“Ο ΠΑΣΧΑΛΗΣ , ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ”

Γιορτάζοντας την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού με έναν ξεχωριστό προσκεκλημένο τον παρα ολυμπιονίκη Πασχάλη Κουλούμογλου απο τη Ρόδο.

eikona Viber 2025 09 26 19 07 11 923

Σήμερα, στο Νηπιαγωγείο μας , τιμήσαμε την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού με δράσεις που ανέδειξαν τις αξίες του αθλητισμού και το πνεύμα της συμμετοχής. Οι μαθητές μας γνώρισαν την ιστορία των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων, ενώ παράλληλα ήρθαν σε επαφή με τις αξίες του σεβασμού, της προσπάθειας και της ευγενούς άμιλλας.

Σήμερα στο Δημοτικό Σχολείο Θεολόγου γιορτάσαμε την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού. Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να μάθουν για την ιστορία και το πνεύμα των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων, καθώς και για τις αξίες που πρεσβεύει ο αθλητισμός.

Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή αποδεχθήκαμε τον Παραολυμπιονίκη στην άρση βαρών Πασχάλη Κουλούμογλου, ο οποίος μίλησε στα παιδιά για τη δική του πορεία και εμπειρία στους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Με απλότητα και ειλικρίνεια, ανέδειξε την αξία της προσπάθειας, της επιμονής και της πίστης στις δυνατότητες του καθενός.

eikona Viber 2025 09 26 19 07 18 108 1

eikona Viber 2025 09 26 19 07 18 883 1

eikona Viber 2025 09 26 19 07 19 652 1

eikona Viber 2025 09 26 19 07 20 449 1 1

eikona Viber 2025 09 26 19 07 22 204 1 1

eikona Viber 2025 09 26 19 07 13 495 1Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να του κάνουν ερωτήσεις, να συζητήσουν μαζί του, να λάβουν αυτόγραφα και – το σημαντικότερο – να ευαισθητοποιηθούν γύρω από ζητήματα που αφορούν αθλητές με ιδιαίτερες ικανότητες και ανάγκες.

Τον ευχαριστούμε θερμά για την παρουσία του και για το πολύτιμο μήνυμα που χάρισε σε όλους μας.

https://farma-rhodes.com/el/pasxalis-kouloumoglou/

ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΑΡΙΧΠΟΛΗΣ ΡΟΔΟΥ

Μια ξεχωριστή επίσκεψη στο σχολείο μας από το Μουσείο Παιχνιδιών Ρόδου

MOYSEIO PAICHNIDION 1Την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2025 είχαμε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσουμε στο Δημοτικό Σχολείο Θεολόγου τους ιδιοκτήτες του Μουσείου Παιχνιδιών Ρόδου, τον κύριο Θανάση Ιωάννου και τη σύζυγό του Ζακλίν Ντέιμαν.

Η επίσκεψή τους αποτέλεσε μια μοναδική ευκαιρία για όλους μας να έρθουμε πιο κοντά στον μαγικό κόσμο των παλιών παιχνιδιών και της νοσταλγίας. Μαθητές και εκπαιδευτικοί πρόσφεραν στους αγαπητούς μας καλεσμένους διάφορα αντικείμενα που “κοιμόντουσαν” στις αποθήκες μας — ελληνικές βιντεοκασέτες, παλιά κάδρα και φυσικά παιχνίδια, γεμάτα μνήμες και ιστορίες από μια άλλη εποχή.

Ως ένδειξη ευγνωμοσύνης, οι επισκέπτες μας χάρισαν ένα εξαιρετικά σπάνιο ξύλινο παιχνίδι, το οποίο σύμφωνα με την παράδοση θεωρείται πρόδρομος του σκακιού. Ένα ιδιαίτερο δώρο, που μας υπενθυμίζει ότι τα παιχνίδια δεν είναι απλώς μέσο διασκέδασης, αλλά και πολύτιμοι φορείς ιστορίας, πολιτισμού και ανθρώπινων εμπειριών.

EPITRAPEZIO PAICHNIDI