1η ΕΝΟΤΗΤΑ: KEITH HARING

Ο πρώτος ζωγράφος με τον οποίο ασχολούμαστε είναι ο  Keith Haring. Το Νηπιαγωγείο Ασπροβάλτας και η Ελληνοαγγλική Σχολή αναλαμβάνουν να οργανώσουν τις δράσεις  μας για τον ζωγράφο αυτόν. Τον γνωρίζουμε μέσα από μια σειρά πινάκων του. Είναι γνωστός για τα πολύχρωμα έργα του και τα εμβληματικά του μοτίβα. Του αρέσει να ζωγραφίζει μονόχρωμες φιγούρες με παχιά περιγράμματα, χωρίς χαρακτηριστικά. 

KEITH HARING

Παρατηρούμε τα έργα του και συζητάμε  για αυτά. 

ΠΙΝΑΚΑΣ 1 ΠΙΝΑΚΑΣ 2 ΠΙΝΑΚΑΣ 4 ΠΙΝΑΚΑΣ 5 ΠΙΝΑΚΑΣ 6 ΠΙΝΑΚΑΣ 7

ΠΙΝΑΚΑΣ 3 1

Ανακαλύπτουμε τα μηνύματα που θέλει να μας δώσει ο ζωγράφος μέσα από τα έργα του. Μιλάμε για τη φιλία που πρέπει να έχουμε μεταξύ μας, την αγάπη, την αποδοχή, τον σεβασμό και την συνεργασία, αφού όλοι μαζί τα καταφέρνουμε καλύτερα. Στη συνέχεια αναπαριστούμε όπως μπορούμε τους πίνακές του, παίρνοντας ανάλογες πόζες.

2 1 3 8Πρώτη μας δράση είναι να παρουσιαστούμε στους διαδικτυακούς μας φίλους λέγοντας “ΓΕΙΑ”.  Από κάθε σχολείο οι μαθητές παρουσιάζονται χαιρετώντας λέγοντας “Γειά” στη γλώσσα τους.  

Αποφασίζουμε να φτιάξουμε τη δική μας μονόχρωμη φιγούρα. Επιλέγουμε μία κόκκινη φιγούρα και πιάνουμε δουλειά! Ζωγραφίζουμε πρώτα το περίγραμμα και μετά το χρωματίζουμε.

1 2 2 2

Έτοιμη η δικιά μας φιγούρα!

2

image1

Το ίδιο κάνουν και  τα παιδιά  από όλα τα σχολεία και σε ομαδικό φύλλο εργασίας τα παιδιά γράφουν όπως μπορούν λέξεις που σκέφτονται, καθώς παρατηρούν τους πίνακες. Όλα αυτά μαζί ενώνονται και δημιουργούν έναν νέο συνεργατικό πίνακα ζωγραφικής με τις δικές μας φιγούρες! 
1 3

Παράλληλα διοργανώνουμε την πρώτη τηλεδιάσκεψη με όλα τα σχολεία και τα παιδιά γράφουν, σε συνεργατικό on line πίνακα ζωγραφικής, τη λέξη Γεια όπως μπορούν. 

1

Δείχνουν την σημαία τους για να δηλώσουν την χώρα τους.

1 5 2 4

Χορεύουμε όλοι μαζί το αγαπημένο μας “Freeze” και σταματάμε κάθε φορά στις εντολές σύμφωνα με στάση της κάθε  φιγούρας.

Παίζουμε όλοι μαζί το παιχνίδι με τις μουσικές καρέκλες! Αυτή τη φορά όμως παρέα με τις αγαπημένες φιγούρες του Keith Haring! Κάθε φορά που σταματά η μουσική το κάθε παιδί αναπαριστά την φιγούρα που του έτυχε στην καρέκλα.

1 6 2 5 3 2 4

Ήταν μια πολύ ωραία συνάντηση! Περάσαμε τέλεια! Διασκεδάσαμε πολύ! Και ανυπομονούμε να έρθει η ώρα να ξανασυναντηθούμε!

2

Τελειώνοντας την πρώτη μας αποστολή, τα παιδιά όλων των σχολείων ψήφισαν τον πίνακα που τους άρεσε περισσότερο.
3 
1 4 2 3 3 1 5 1
Ορίστε και τα αποτελέσματα!!!

Screenshot 3

Όλες οι συμμετοχές των συνεργαζόμενων σχολείων για την θεματική ενότητα του Keith Haring βρίσκονται αναρτημένες στο παρακάτω padlet.

Keith Haring (padlet.com)

Kαι στο 2ο τεύχος του περιοδικού μας είναι έτοιμο!!!
7

Πατήστε πάνω στην εικόνα.

Έτσι κλείνει η 1η ενότητα και κρατάμε όλα όσα μας δίδαξαν οι φιγούρες τoυ Keith Haring. Μας δίδαξαν πώς να συνεργαζόμαστε, να αγαπάμε, να σεβόμαστε και να είμαστε μία ομάδα ενωμένη και δυνατή. Πόσες αξίες και μηνύματα κρυμμένα πίσω από τους πίνακες ζωγραφικής του! 

Κατηγορίες: Art Missions#skillslabs. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.