Άσκηση ορθογραφίας

0

Συγγραφέας: Αναγνώστου Θωμαή | Κατηγορία Β΄ ΤΑΞΗ, Γλώσσα | , στις 12-03-2020

Παίξτε την άσκηση ορθογραφίας με συχνόχρηστες λέξεις εδώ

Μπεφάνα (Befana)- Ιταλία

0

Συγγραφέας: ΣΤΕΦΑΝΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ | Κατηγορία ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ | , στις 20-01-2020

Θεοφάνεια 2020Befana

Πρόκειται για τα πιο γνωστά έθιμα της Ιταλίας. Τα παιδιά γράφουν γράμματα στη μάγισσα Μπεφάνα (Befana) και της ζητούν τα παιχνίδια που θέλουν, ενώ κρεμούν στο τζάκι τις κάλτσες τους.

Η μάγισσα επισκέπτεται το βράδυ της παραμονής των Φώτων τα σπίτια όλων των παιδιών και γεμίζει τις κάλτσες με καρπούς και φρούτα, ενώ στα καλά παιδιά φέρνει τα δώρα που ζήτησαν και στα κακά ένα κομμάτι κάρβουνο.

Οι ζαχαροπλάστες έχουν δημιουργήσει αντίστοιχα γλυκά σε σχήμα κάρβουνου, για να προκαλούν τα παιδιά. Οι γονείς καθόλη την διάρκεια του έτους απειλούν τα παιδιά τους ότι αν δεν είναι καλά και αν δε διαβάζουν τα μαθήματά τους η Μπεφάνα θα τα τιμωρήσει ή δε θα τους φέρει το παιχνίδι που επιθυμούν, αλλά ένα κάρβουνο.

Καλά Φώτα – Ευχές

Αυτή θεωρείται η πιο σημαντική μέρα για τους Ιταλούς, διότι σηματοδοτεί το τέλος της περιόδου των Χριστουγέννων και την ημέρα που οι Τρεις Μάγοι έφθασαν στην φάτνη, εκεί όπου γεννήθηκε ο Χριστός.

Παζλ γνωριμίας

0

Συγγραφέας: Αναγνώστου Θωμαή | Κατηγορία E-TWINNING, OH THE CELEBRATIONS, Χωρίς κατηγορία | , στις 20-01-2020

Φτιάξτε ένα παζλ  εδώ

Διακοπές …στις διακοπές!

0

Συγγραφέας: Αναγνώστου Θωμαή | Κατηγορία Β΄ ΤΑΞΗ, Γλώσσα | , στις 26-12-2019

Για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Β΄!

Βαρεθήκατε τις διακοπές; Σας έλειψαν οι σχολικές εργασίες; Αν απαντήσατε ναι σε μία από τις ερωτήσεις αυτές, τότε σας έχουμε τη λύση! Λύστε το σταυρόλεξο που θα βρείτε εδώ 

Χρήσιμες οδηγίες:

  1. Δείξτε με το ποντίκι (κλικ) το πρώτο κουτάκι της λέξης που θέλετε να γράψετε.
  2. Διαβάστε ποια λέξη σας ζητά
  3. Σκεφτείτε την
  4. Πληκτρολογήστε την με μικρά (πεζά) γράμματα

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

 

 

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση με φυσικά υλικά

0

Συγγραφέας: Αναγνώστου Θωμαή | Κατηγορία Διακόσμηση, ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ | , στις 22-12-2019

Τα Χριστούγεννα  γιορτάζουμε ως γνωστόν τη γέννηση του Χριστού, ενός πνευματικού ηγέτη. Στη σύγχρονη εποχή ωστόσο, τα Χριστούγεννα έχουν καθιερωθεί και ως γιορτή του …καταναλωτισμού! Δώρα, καινούρια ρούχα, στολίδια, μπόλικα φαγητά, γλυκά και ποτά, όχι μόνο μας αδειάζουν τις τσέπες αλλά και μας απομακρύνουν από το νόημα της όμορφης αυτής γιορτής: τη στροφή που πρέπει να κάνει ο άνθρωπος στην φροντίδα του πνεύματος και της ψυχής, η οποία προαναγγέλλεται με την έλευση του Χριστού.

Αν θέλουμε λοιπόν φέτος να περιορίσουμε την ένταση και την έκταση της καταναλωτικής ευφορίας που μας καταλαμβάνει συνήθως κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, μπορούμε τουλάχιστον να φτιάξουμε στολίδια και διακοσμητικές συνθέσεις χρησιμοποιώντας απλά, φυσικά υλικά. Αυτά μπορεί να είναι κουκουνάρια που βρίσκουμε σε αυλές, πεζοδρόμια και παιδικές χαρές, κορδέλες, φρούτα και μπαχαρικά που ήδη έχουμε στο σπίτι. Για ιδέες δείτε εδώ, αλλά και στο παρακάτω βίντεο:

Στολίζουμε …οικολογικά!!!

0

Συγγραφέας: Αναγνώστου Θωμαή | Κατηγορία Διακόσμηση, ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ | , στις 22-12-2019

Για όσους και όσες επιθυμούν να προσδώσουν στο έθιμο του χριστουγεννιάτικου δέντρου έναν οικολογικό χαρακτήρα μπορούν να κατασκευάσουν και να στολίσουν φέτος ένα διαφορετικό χριστουγεννιάτικο δέντρο ακολουθώντας την πρόταση των παιδιών της ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Κοκκωνίου – Πουλίτσας:

ΕΙΡΕΣΙΩΝΗ: Το έθιμο του στολισμένου δέντρου στην αρχαιότητα!

0

Συγγραφέας: Αναγνώστου Θωμαή | Κατηγορία Έθιμα, ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ | , στις 21-12-2019

Αν αναζητήσει κανείς την προέλευση του εθίμου του στολισμένου δέντρου κατά την περίοδο των Χριστουγέννων στην Ελλάδα, πιθανότατα θα διαβάσει ότι αυτό εισήχθη στην Ελλάδα επί βασιλείας του Όθωνα, όταν τα Χριστούγεννα του 1834 στολίστηκε με δέντρο, αρχικά η κατοικία του στο Ναύπλιο και τα επόμενα χρόνια το παλάτι των Αθηνών. Ωστόσο σύμφωνα με μια ενδιαφέρουσα ανάρτηση στα «Γλωσσικά υποθέματα», κατά την περίοδο της λήξης του έτους και οι αρχαίοι Έλληνες στόλιζαν ένα κλαδί αγριελιάς ή δάφνης με γιρλάντες από λευκό-κόκκινο μαλλί, φθινοπωρινούς καρπούς, κ.ά. Το κλαδί αυτό, αφιερώνονταν στην Αθηνά, τον Απόλλωνα και τις Ώρες, «ως έκφραση ευχαριστίας για τη γονιμότητα του λήγοντος έτους και παράκληση γονιμότητας και ευφορίας για το επόμενο». Το έθιμο του στολισμένου δέντρου πέρασε από τους Έλληνες στους βόρειους λαούς και επανήλθε – συνεπώς –  με τους Βαυαρούς στην Ελλάδα. Διαβάστε όλη τη σχετική ανάρτηση εδώ

Πλέον, ένα  δέντρο «σαν τη νύφη στολισμένο» δεσπόζει σε περίοπτη θέση σε κάθε σχεδόν σπίτι στην Ελλάδα κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, σύμφωνα και με το παρακάτω τραγούδι:

Αϊ-Βασίλης:Υπάρχει ή δεν υπάρχει;

0

Συγγραφέας: Αναγνώστου Θωμαή | Κατηγορία Β΄ ΤΑΞΗ, Μαθηματικά | , στις 15-12-2019

Καθώς πλησιάζουν οι διακοπές των Χριστουγέννων, μια διαφωνία που συχνά εξελίσσεται σε λογομαχία, λαμβάνει χώρα στο εσωτερικό των – μικρών κυρίως – τάξεων του δημοτικού. Το ερώτημα διακαές: Υπάρχει ή δεν υπάρχει Αϊ-Βασίλης; Επιχειρήματα του τύπου,»είδα τη σκιά του«, «μα έφαγε τα κουλουράκια που του άφησα«, «άκουσα το χο,χο, χο και τα κουδουνάκια των ταράνδων» αλλά και «οι γονείς μας φέρνουν τα δώρα«,  ή «δεν χωράει κανείς από την καμινάδα» δείχνουν ότι αν και τα παιδιά μάχονται να διατηρήσουν το μύθο, αργά ή γρήγορα δεν θα είναι παρά μια ανάμνηση των παιδικών τους χρόνων.

Άγιος Βασίλης, ο αγαπημένος άγιος των παιδιών

Στην τάξη μας προσπαθώντας να διαχειριστούμε αυτή τη διαφωνία που «φούντωσε» για τα καλά τις τελευταίες ημέρες, σκεφτήκαμε να ζητήσουμε τη γνώμη όλων των παιδιών του σχολείου. Αποφασίσαμε λοιπόν να κάνουμε μια έρευνα – δημοσκόπηση και να καταγράψουμε τον αριθμό όσων υποστηρίζουν αλλά και όσων αμφισβητούν την ύπαρξη του Αϊ – Βασίλη που φέρνει τα δώρα. Το έντυπο που θα χρησιμοποιήσουμε είναι το παρακάτω:

ΈΡΕΥΝΑ_ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΣΤΟΝ ΑΗ ΒΑΣΙΛΗ

Πρόσκληση σε χριστουγεννιάτικη γιορτή!

0

Συγγραφέας: Αναγνώστου Θωμαή | Κατηγορία ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ | , στις 15-12-2019

Σας προσκαλούμε στη χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου μας  την Παρασκευή 20/12/2019 στις  6.00′ μμ, που  θα γίνει στο χώρο εκδηλώσεων του σχολείου. Η γιορτή θα περιλαμβάνει:

  • Τη θεατρική παράσταση με τίτλο «Ο τέταρτος Μάγος» από τα παιδιά της Β΄τάξης
  • Χριστουγεννιάτικα τραγούδια στα ελληνικά και στα αγγλικά από τη χορωδία του σχολείου
  • Μπουφέ με εορταστικά εδέσματα

Για πληροφορίες σχετικά με την πρόσβασή σας στο σχολείο πατήστε εδώ

Καλημέρα κόσμε!

1

Συγγραφέας: Αναγνώστου Θωμαή | Κατηγορία Β΄ ΤΑΞΗ | , στις 29-09-2015

Καλωσήρθατε στο Blogs.sch.gr. Αυτό είναι το πρώτο σας άρθρο. Αλλάξτε το ή διαγράψτε το και αρχίστε το «Ιστολογείν»!

Top
 
Yπενθυμίζουμε ότι η μηδενική χρέωση μέσω κινητής τηλεφωνίας ισχύει μόνο για τον παρόντα ιστότοπο και για τους ιστότοπους που αναφέρονται στο δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Η προβολή περιεχομένου από άλλο ιστότοπο που έχει ενσωματωθεί στον παρόντα ιστότοπο (π.χ. video youtube) ή το άνοιγμα συνδέσμων που οδηγούν σε εξωτερικό περιεχόμενο δεν υπάγονται στη μηδενική χρέωση.
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων