Το πήρε ο… ύπνος το ξυπνητήρι του iPhone την Πρωτοχρονιά και, όπως φαίνεται, το πρόβλημα θα συνεχιστεί μέχρι αύριο στο iPhone 4 και στα προηγούμενα-από αυτό-μοντέλα για τα οποία διατίθενται αναβαθμίσεις λογισμικού.

Ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο διαχειρίζεται η Apple έγινε αιτία για να καθυστερήσουν πολλοί κάτοχοι των συγκεκριμένων τηλεφώνων να φτάσουν στη δουλειά τους ενώ άλλοι κινδύνεψαν ή τελικά έχασαν πτήσεις και τρένα.

Αυτό συνέβη λίγο μετά την αλλαγή του έτους, όπως δείχνουν και οι αναφορές που υπάρχουν στο Twitter. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, το τεχνικό πρόβλημα παρουσιάζεται όταν η λειτουργία του ξυπνητηριού είναι ρυθμισμένη στην ένδειξη «να μην επαναλαμβάνεται» για τις ημερομηνίες 1η Ιανουαρίου και 2 του μήνα, δηλαδή για χθες και σήμερα.

Αν, ωστόσο, είχε ρυθμιστεί το iPhone ώστε να κτυπά κάθε μέρα, τότε το ξυπνητήρι του θα πρέπει να λειτούργησε κανονικά. Ειδικοί προτείνουν στους ενδιαφερόμενους να ρυθμιστεί το ξυπνητήρι ώστε να είναι επαναλαμβανόμενο γιατί σε αντίθετη περίπτωση δεν θα χτυπήσει μέχρι να αποκατασταθεί το πρόβλημα.

«Όλα τα ξυπνητήρια θα δουλεύουν κανονικά στις 3 Ιανουαρίου», δεσμεύτηκε η Νάταλι Χάρισον, εκπρόσωπος της Apple σύμφωνα με το ειδικό περιοδικό Macworld.

Όπως εκτιμά το BBC, το τελευταίο πρόβλημα πλήττει την εικόνα της Apple όχι μόνο εξαιτίας των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν στο παρελθόν με την αλλαγή της ώρας αλλά και επειδή η εταιρία προβάλει ως πλεονέκτημά της την ευκολία στη χρήση των προϊόντων της.

Υπολογίζεται ότι 1,7 εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο είχαν αγοράσει το iPhone 4 μέχρι τον Ιούνιο του 2010.
TA NEA

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων