Ο δημιουργός του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ είναι το πρόσωπο της χρονιάς σύμφωνα με το περιοδικό Time, γιατί «φέρνει σε επαφή περισσότερο από μισό δισεκατομμύριο ανθρώπους χαρτογραφώντας τις κοινωνικές τους σχέσεις».

Ο 26χρονος Ζάκερμπεργκ διέψευσε τα προγνωστικά, που ήθελαν το Τime να απονέμει τον τίτλο στον Ζούλιαν Ασάνζ των Wikileaks. Οι συντάκτες του περιοδικού ξεχώρισαν τον κύριο Facebook γιατί –όπως επισημαίνουν- «δημιούργησε ένα νέο σύστημα ανταλλαγής πληροφοριών και άλλαξε τον τρόπο ζωής μας».

«Περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον στη διεθνή σκηνή, ο Ζάκερμπεργκ είναι στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών. Γεννημένος το 1984, τη χρονιά που κυκλοφόρησε και ο πρώτος υπολογιστής Macintosh, είναι προϊόν της γενιάς του αλλά και ένας από τους αρχιτέκτονές της. Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που επινόησε πλησιάζει τα 600 εκατομμύρια μέλη. To Facebook είναι τώρα η τρίτη μεγαλύτερη χώρα στον κόσμο και σίγουρα έχει περισσότερες πληροφορίες για τους πολίτες της από οποιαδήποτε κυβέρνηση. Και ο Ζάκερμπεργκ είναι ο ανώτατος άρχων αυτής της χώρας», αναφέρεται στο άρθρο του Time.

Τα Νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων