Η δεύτερη διοργάνωση του TEDx Athens 2010 θα πραγματοποιηθεί στις 26 Νοεμβρίου στο Θέατρο του “Ελληνικού Κόσμου” (Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού), στην Πειραιώς 254, στον Ταύρο.

Η εκδήλωση που διοργανώνεται στην Αθήνα επιχειρεί να διερευνήσει καινούριες ιδέες, να μεταφέρει ερεθίσματα σε όλους όσοι επιθυμούν να ξεκινήσουν από μηδενική βάση και να δουν τα πράγματα από μια πρωτοποριακή σκοπιά. «Ξεκινώντας από την αρχή», είναι το μήνυμα που θέλει να μεταδώσει. Η φετινή διοργάνωση θα περιλαμβάνει συνολικά 15 ομιλίες, καθώς και συμμετοχές καλλιτεχνών με ζωντανές εκτελέσεις τραγουδιών.

Το TEDx είναι μία ετήσια εκδήλωση στην οποία ηγετικές φυσιογνωμίες από όλον τον κόσμο μοιράζονται “ιδέες που αξίζει να διαδοθούν” μπροστά σ΄ενα ετερόκλητο κοινό το οποίο περιλαμβάνει επιστήμονες, στελέχη επιχειρήσεων, καλλιτέχνες ή και ακτιβιστές.

Ανάμεσα στους ομιλητές του TEDx Athens 2010 είναι οι:

Peter Aspden – Arts Director της εφημερίδας ‘Financial Times’

Έλενα Παναρίτη – Οικονομολόγος.

Κωνσταντίνος Λαζαράκης – Μέλος του Συμβουλίου του Institute of Masters of Wine.

Δημήτρης Πρωτοψάλτου – Επιστημονικός Συνεργάτης και Υπεύθυνος Στρατηγικής Επικοινωνίας της Βιβλιοθήκης της Βέροιας, η οποία τιμήθηκε τον Αύγουστο του 2010 με το βραβείο πρόσβασης στη μάθηση από το “Bill and Melinda Gates Foundation”.

Κώστας Γραμμάτης – Είναι ο Ιδρυτής του AHumanRight.org , ενός μη κερδοσκοπικού project, το οποίο έχει ως στόχο να προσφέρει δωρεάν δορυφορικό Internet σε όλο το πλανήτη. Τ

Θοδωρής Γεωργακόπουλος – Συγγραφέας, με σημαντική εμπειρία στον Τύπο και τα online media.

Ορισμένοι από τους ομιλητές που έχουν λάβει μέρος σε εκδηλώσεις του TED είναι οι Μπίλ Κλίντον, Μπίλ Γκεϊτς , Σέρ Ρίτσαρντ Μπράνσον Φίλιπ Στάρκ , Μπόνο κ.α. Τα αρχικά “TEDx” προέρχονται από τις λέξεις Technology-Entertainment-Design, δηλαδή Τεχνολογία-Διασκέδαση- Σχεδιασμός.

Η εκδήλωση είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και διοργανώνεται από εθελοντές ξεκινά στις 14.00 και η διάρκεια της θα είναι μέχρι τις τις 21.30 το βράδυ.

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων