best_teacher_curve.jpgΜια Ελληνίδα της Αυστραλίας αναδείχθηκε «Δασκάλα της Χρονιάς» και μάλιστα διδάσκοντας Ελληνικά!Συγκεκριμένα η Αλεξάνδρα Πανούτσου, δασκάλα των Ελληνικών στο Victorian School of Languages στο Bentleigh, τιμήθηκε φέτος από την Πολιτεία της Βικτώριας ως η «Καλύτερη Δασκάλα της Χρονιάς».

Η κα Πανούτσου μιλώντας για τον τρόπο με τον οποίο «έκανε τα παιδιά να αγαπήσουν το μάθημα των Ελληνικών και κατάφερε να φέρει ακόμα περισσότερους μαθητές στην τάξη», είπε:

«Όταν τα παιδιά ξεκινούν το μάθημα των Ελληνικών και, ειδικότερα, αυτά που δεν μιλούν Ελληνικά καθόλου στο σπίτι, νοιώθουν – και πολύ δικαιολογημένα – άβολα και πολλές φορές φοβισμένα. Ο δικός μου ρόλος ως δασκάλας είναι να βοηθήσω τους μαθητές μου να νοιώσουν άνετα μέσα στην τάξη. Αν δώσεις στα παιδιά τα απαραίτητα ερεθίσματα και κάνεις το μάθημα ενδιαφέρον με παιχνίδια και άλλες δραστηριότητες, κρατάς το ενδιαφέρον τους για τα Ελληνικά ζωντανό, ενώ, παράλληλα, τους δίνεις να καταλάβουν ότι τα Ελληνικά δεν είναι βαρετά. Αυτό πιστεύω ότι είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να δώσεις στους μαθητές σου, την αγάπη για τα Ελληνικά και τη διάθεση να το συνεχίσουν και την επόμενη χρονιά».

Όπως φαίνεται στο εξωτερικό πάμε καλά. Φαντάζομαι τι θα γινόταν αν ένας ανάλογος διαγωνισμός προκηρυσσόταν στο εσωτερικό… Η ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και τα συναφή θα έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας για εισαγωγή της αξιολόγησης από την πίσω πόρτα, οι ημέτεροι θα διαγκωνίζονταν για το βραβείο και στο τέλος κάποιος που δεν είχε μπει σε τάξη θα στεφόταν νικητής. Όπως λέει και μία φίλη: “Τι να το κάνεις το cv, όταν έχειςμπάρμπα στην Κορώνη;”

Ε-τύπος, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων