Αργά το βράδυ της Πέμπτης, ημέρα προγραμματισμένης έναρξης της συγκέντρωσης των στοιχείων, το πρόγραμμα μετατράπηκε σε πιλοτικό έως τις 12 Ιουλίου, οπότε θα ανοίξει για όλους τους υπόχρεους. Με ανακοίνωση στο site του υπουργείου, ζητείται η… κατανόηση των ενδιαφερομένων κι επισημαίνεται ότι η πιλοτική εφαρμογή έχει στόχο «τη βελτίωση της λειτουργικότητας του συστήματος».

Πηγή των προβλημάτων ήταν η απόπειρα συλλογής στοιχείων καθ’ υπέρβασιν του νομοθετικού πλαισίου που καθορίζεται από την κοινή υπουργική απόφαση 2/3/345/0004 της 4ης Ιουνίου 2010 και αφορά στην απογραφή προσωπικού του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ και των ΟΤΑ σχετικά με τη σύσταση Ενιαίας Αρχής Πληρωμής.

Οι αρμόδιοι έδειξαν ότι πάνε «ξυπόλυτοι στ’ αγκάθια», αφού δεν φρόντισαν να προετοιμάσουν το απαραίτητο νομοθετικό πλαίσιο. Αποτέλεσμα; Βρέθηκαν μπροστά στις έντονες αντιδράσεις της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, που ανάγκασαν τους διοργανωτές να περικόψουν αρκετές από τις ερωτήσεις τους. Μεταξύ αυτών ήταν ερωτήσεις σχετικά με τις δεξιότητες του υπαλλήλου καθώς και άλλες αναφορικά με προτάσεις-επιθυμίες του υπαλλήλου στον τομέα εργασίας του, τη βαθμολογία και το θέμα του διδακτορικού του, αν είναι αριστούχος, αν έχει άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου κ.λπ.

enet

Αλλη μία περίπτωση που το δημόσιο εκτίθεται κατά συρροήν και κατ΄εξακολούθηση…

 

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων