soft-touch-robot.jpgΤο πρώτο ρομποτικό χέρι που μιμείται την ανθρώπινη κίνηση και θα επιτρέπει σε δύο χρήστες να ανταλλάσσουν χειραψίες ή να κάνουν χειρονομίες έχοντας πλήρη συναίσθηση της αφής μέσω του Διαδικτύου παρουσίασαν ερευνητές από το κινεζικό πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ.

Η συσκευή σχεδιάστηκε για ηλικιωμένους και παιδιά που βρίσκονται μακριά από τα αγαπημένα τους πρόσωπα και έχουν την ανάγκη μιας πιο άμεσης επαφής μαζί τους. «Πολλές οικογένειες δεν μπορούν να ζουν με τους ηλικιωμένους γονείς τους» εξήγησε ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, καθηγητής Λίου Γιουνχούι .

«Αν και μπορούμε να δείξουμε το ενδιαφέρον μας με ένα τηλεφώνημα, η φυσική επαφή είναι πιο αποτελεσματική για να εκδηλώσουμε την αγάπη μας. Με αυτό το σύστημαοι ηλικιωμένοι και τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους μπορούν να έρθουν σε επαφή και να αγγίξουν ο ένας τον άλλον μέσω του Διαδικτύου, δείχνοντας τη στοργή τους με άμεσο τρόπο» είπε.

Το σύστημα του ρομποτικού χεριού μπορεί να αναπτυχθεί περαιτέρω για να χρησιμοποιηθεί και στην ιατρική, όπως για τον έλεγχο ασθενών που υποβάλλονται σε φυσιοθεραπευτική αποκατάσταση έπειτα από εγκεφαλικό επεισόδιο.

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων