thu_port.jpgΤο Δ΄Διεθνές Συμπόσιο για τον Θουκυδίδη, διοργανώνει από τις 7 έως τις 11 Απριλίου, η γενέτειρα πόλη του μεγάλου ιστορικού της αρχαιότητας, ο δήμος Αλίμου (δήμος Αλιμούντος τού τότε) με θέμα: «Τεχνικές του Θουκυδίδη μεταξύ ιστορικής έρευνας και λογοτεχνικής αναπαράστασης».

Σκοπός του Συμποσίου είναι να έρθουν σε επαφή και συνεργασία, ιστορικοί, φιλόσοφοι, πολιτικοί, κοινωνιολόγοι, νομικοί, δημοσιογράφοι, στρατιωτικοί, σπουδαστές, φοιτητές, ώστε να ακουστεί για άλλη μια φορά διεθνώς, ο επίκαιρος τρόπος σκέψης του Θουκυδίδη και να μεταφερθουν τα διαχρονικά μηνύματα του λόγου του, σε μια προσπάθεια το έργο του ιστορικού της αρχαιότητας, να προβληθεί και να γίνει κτήμα των πολιτών του κόσμου.Η Τελετή Έναρξης του Συμποσίου θα πραγματοποιηθεί στις 7 Απριλίου στην αίθουσα Τελετών της Παλαιάς Βουλής. Οι εργασίες θα διεξαχθούν στο Αμφιθέατρο του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης στις 8 Απριλίου και θα συνεχιστούν, στις 9 & 10 Απριλίου, σε αίθουσα του Ζαππείου Μεγάρου.

Το Δ΄Διεθνές Συμπόσιο για τον Θουκυδίδη αποτελεί πλέον θεσμό για την ελληνική και διεθνή επιστημονική κοινότητα, αλλά και για τους δημότες του Αλίμου. Η πρωτοβουλία έχει ως στόχο να αποτελέσει το εφαλτήριο για τη μεταλαμπάδευση των ιδεών και των μηνυμάτων του Θουκυδίδη σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του σύγχρονου κόσμου.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων