35543.jpgΜια νέα γενιά μοντέλων αυτοκινήτων με λειτουργίες Ίντερνετ στο ταμπλό τους θα επιτρέπει το σερφάρισμα στο Διαδίκτυο, την αποστολή e-mail, τη χρήση του Skype και ιστοσελίδων με οδικούς χάρτες στους οδηγούς τους.

Δύο από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες θα παρουσιάσουν μοντέλα με την τεχνολογία αυτή μέσα στους επόμενους 18 μήνες.

Η νέα τεχνολογία δημιουργεί μεγάλους φόβους σε όσους θεωρούν ότι θα αποτελεί άλλον έναν περισπασμό για τον οδηγό που θα προκαλέσει ατυχήματα. Και επικαλούνται έρευνες τόσο στις ΗΠΑ όσο και στη Βρετανία που δείχνουν ότι μεγάλο ποσοστό οδικών ατυχημάτων οφείλεται στο ότι οι οδηγοί μιλούσαν στο τηλέφωνο ή άλλαζαν σταθμούς στο ραδιόφωνο. Τώρα που οι λειτουργίες και οι διαδικασίες είναι πιο περίπλοκες, φοβούνται την αύξηση των ατυχημάτων.

Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων υποστηρίζουν ότι τα συστήματα είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να διευκολύνουν την οδήγηση και να την κάνουν πιο ασφαλή και δεν πρόκειται να υποχωρήσουν στα σχέδιά τους να κάνουν την καμπίνα των αμαξιών ακόμα πιο περίπλοκη. Η Αudi έχει περιλάβει μια προειδοποίηση η οποία εμφανίζεται στην οθόνη μόλις ο οδηγός βάλει μπροστά το αυτοκίνητο: «Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε τις διαδικτυακές υπηρεσίες μόνο όταν οι συνθήκες σας επιτρέπουν να το κάνετε με ασφάλεια». «Η διαρκής σύνδεση στο Ίντερνετ γίνεται κομμάτι της καθημερινότητας των πελατών μας», λέει ο πρόεδρος της Ford στην Αμερική Μαρκ Φιλντς. «Αυτό θέλει η γενιά του iΡhone. Οι προσδοκίες του μέσου οδηγού έχουν αυξηθεί σημαντικά. Την ώρα που οδηγεί κάποιος την οικογένειά του στο σπίτι συγγενών, η σύζυγος μπορεί να ολοκληρώνει τις διαδικτυακές αγορές της και τα παιδιά να κάνουν chat με τους φίλους τους μέσω του Facebook».

TA NEA

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων