hack.jpgΤο αλίευσα στο facebook: “Σοφία μαινόμενη! Θύμα των χάκερ έπεσε η Σοφία Αλιμπέρτη. Μια απίστευτη ιστορία, που αφορά παραβίαση προσωπικών δεδομένων, ζει τα τελευταία 24ωρα η γνωστή παρουσιάστρια.  ( Τι μου λέτε!)

Επιτήδειοι χάκερ έκλεψαν δύο φωτογραφίες της στις οποίες εμφανιζόταν με τον Παναγιώτη Λιαδέλη και στη συνέχεια δημοσιεύτηκαν σε γνωστή ιστοσελίδα καλλιτεχνικών νέων. Το ξέσπασμα της Σοφίας Αλιμπέρτη στην «Εspresso» τα λέει όλα… «Επεσα θύμα κλοπής. Η υπόθεση διερευνάται ήδη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος». (Δεν έχει με τίποτα καλύτερο να ασχοληθεί η δίωξη;)

Την πρώτη ημέρα η Σοφία, όπως ήταν φυσικό, υπέστη σοκ. Πού να φανταστεί ότι θα φιγουράριζαν ενσταντανέ από την προσωπική της ζωή στο Διαδίκτυο… Στη συνέχεια, πιο ψύχραιμη, όσο ήταν δυνατόν φυσικά, κατήγγειλε το γεγονός στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που αμέσως ανέλαβε το θέμα. Ενημέρωσε ότι κάποιος μπήκε στην προσωπική της σελίδα στο Facebook και πήρε φωτογραφίες της χωρίς την άδειά της. «Δεν μπορώ να καταλάβω πώς έγινε αυτό, αλλά είναι ανεπίτρεπτο, απαράδεκτο. Παραβίασαν προσωπικά μου δεδομένα. Δημοσίευσαν ακόμα και το ψευδώνυμο που είχα στην προσωπική μου ιστοσελίδα» τονίζει η παρουσιάστρια”.

Σε οπoιαδήποτε σοβαρή χώρα οι χάκερς θα ασχολούνταν με το σπάσιμο των κωδικών ασφαλείας κρατικών δικτυακών τόπων, με την απελευθέρωση δημόσιων δεδομένων, με το ξεσκέπασμα σκανδάλων. Στην Ελλάδα ασχολούνται όπως με πιο γκλάμορους θέματα…

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων