global-warming.jpgΕγγραφα και ηλεκτρονική αλληλογραφία που υπέκλεψαν χάκερ από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές ενός από τα μεγαλύτερα κέντρα ερευνών στον κόσμο για τις κλιματικές αλλαγές, δείχνουν ότι πολλές φορές το επιστημονικό προσωπικό του συμφωνούσε να παρουσιάσει τα στοιχεία με τέτοιο τρόπο ώστε να τονίζεται η ανθρώπινη ευθύνη για το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Οι χάκερ χτύπησαν τη Μονάδα Κλιματικών Ερευνών στο βρετανικό πανεπιστήμιο Εast Αnglia, δημοσιοποιώντας περίπου 3.000 έγγραφα και περισσότερα από 1.000
ηλεκτρονικά μηνύματα σχετικά με τις κλιματικές αλλαγές. Γι΄ αυτούς που δηλώνουν επιφυλακτικοί απέναντι στην άποψη ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη οφείλεται στον ανθρώπινο παράγοντα, τα έγγραφα αυτά αποδεικνύουν τη χειραγώγηση από την πλειονότητα της επιστημονικής κοινότητας.

Τα Νέα

3 σχόλια στο “Χάκερ βγάζουν στο φως «παραποιημένα» στοιχεία για το κλίμα”
  1. Μεταφέρω σχόλιο του Darthiir the Abban λόγω του ότι δεν έχει λογαριασμό στο Σχολικό Δίκτυο και δεν μπορεί να σχολιάσει ο ίδιος:
    “Για πιο λόγο πρέπει να πιστέψω στο λόγο των χάκερ αντί των επιστημονικών ανακοινώσεων;
    Με πιο κριτήριο πρέπει να αποδεχθώ ότι οι επιστήμονες έκαναν παραποίηση, ενώ οι χάκερ, οι οποίοι εξειδικεύονται στην κλοπή, έχουν αγνά αισθήματα;”

  2. Ο/Η terracomputerata λέει:

    Νομίζω ότι δε συμπαθείτε τους χάκερς οι οποίοι είναι στην πραγματικότητα καλά παιδιά. Ισως σας έχουν πείσει τα ΜΜΕ που τους τσουβαλιάζουν μαζί με τους κράκερς που δεν είναι και πολύ καλά παιδιά…
    Για την ιστορία λοιπόν χάκερ ονομάζεται κάποιος που αντλεί ευχαρίστηση από τη βαθιά κατανόηση της εσωτερικής λειτουργίας ενός συστήματος, ειδικότερα ενός υπολογιστή ή δικτύου υπολογιστών, στον οποίο, όμως, δεν έχει δικαίωμα πρόσβασης. Ο όρος (ειδικά στην ελληνική γλώσσα) συγχέεται πολύ συχνά με τον όρο κράκερ (cracker), κάτι που αποτελεί σφάλμα. Σε αντίθεση με τον χάκερ, ο κράκερ είναι άτομο (ή ομάδα ατόμων) που αποπειράται να αποκτήσει πρόσβαση σε υπολογιστικό σύστημα για την οποία όχι μόνο δε διαθέτει εξουσιοδότηση, αλλά με στόχο να το βλάψει με οποιοδήποτε τρόπο.
    Προσωπικά τείνω να τους πιστέψω γιατί έχω συνηθίσει να με παραπλανούν τα επίσημα στατιστικά στοιχεία… Φυσικά μία επαλήθευση κανέναν δεν έβλαψε… Οταν λοιπόν καταφέρουμε τα δημόσια δεδομένα να είναι προσβάσιμα από όλους θα έχουμε κάνει ένα βήμα μπροστά…

  3. Μεταφέρω απάντηση του Darthiir the Abban:
    “Σε αντίθεση με τα λεγόμενά σας, δεν συγχέω τίποτε.

    Ο άνθρωπος που προσπαθεί να αποκτήσει πρόσβαση σε αρχεία μου, ακόμα και αν δεν θέλει να με βλάψει, κάνει κάτι ανήθικο. Είτε είναι χάκερ, είτε είναι κράκερ, είτε είναι ο ταχυδρόμος, είτε ο ρακοσυλλέκτης που θα βρει την αλληλογραφία μου στα σκουπίδια.

    Πέραν αυτών, στην ουσία μιλάμε για βαρύτητα λόγων και συνεχίζω να αναρωτιέμαι, με ποιο κριτήριο δίδεται μεγαλύτερη βαρύτητα λόγων σε κάποιον ο οποίος ούτως ή άλλως απέκτησε την πληροφορία με ανηθικότητα, αντί σε έναν επιστήμονα.”

  4.  

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων