shorts.jpg«Οι βερμούδες είναι για τις διακοπές, αλλά όχι για τα πανεπιστήμια. Και μάλιστα από έναν 52χρονο άνθρωπο!» Αυτό ανέφερε χθες στην «Κ» ο πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Παν. Θράκης κ. Γεώργιος Παπάζογλου, ο οποίος ήταν… πυρ και μανία με τις ενδυματολογικές επιλογές του 52χρονου Αγγλου λέκτορα του τμήματός του κ. Αντριου Φάριγκτον. Η επιστολή που έστειλε ο κ. Παπάζογλου στον Αγγλο είναι αποκαλυπτική… «Επειδή έγινα δέκτης πολλών παραπόνων, διότι κατά τις εξετάσεις σας του Σεπτεμβρίου, εμφανιστήκατε στο πανεπιστήμιο με κοντό παντελονάκι και γυμνόπους, κάτι που διαπίστωσα και ο ίδιος όταν σας συνάντησα στο διάδρομο, επιτρέψτε μου να σημειώσω ότι προσωπικώς…» λέει και συνεχίζει. «Αδυνατώ να πιστέψω ότι θα τολμούσε διδάσκων σε οποιοδήποτε πανεπιστήμιο της Αγγλίας να εμφανιστεί με κοντό παντελονάκι και γυμνόπους σαν να πήγε εκδρομή στο αλσύλλιο της γειτονιάς του, για να κάνει εξετάσεις. Παρόμοια ενδυμασία σε δημόσιο χώρο εργασίας φέρνει στο νου μου Αγγλους αποικιοκράτες της ερήμου». Και ο κ. Παπάζογλου καταλήγει: «Ακόμη, επειδή ούτε οι φοιτητές ούτε οι φοιτήτριες ούτε προφανώς ο υπογραφόμενος και οι γυναίκες υπάλληλοι είμαστε υποχρεωμένοι να βλέπουμε τριχωτούς ή μη μηρούς διδασκόντων στο τμήμα, σας παρακαλώ θερμά, όπως σας σέβεται ο χώρος που λέγεται Δημοκρίτειο, έτσι οφείλετε να τον σέβεστε και εσείς».

Καθημερινή

A να μη σχολιάσω την εμφάνιση συναδέλφων, ακόμα και διευθυντών στο σχολείο…

Ένα σχόλιο στο “Αγγλος λέκτορας με… βερμούδα σε εξέταση”
  1. Σκέφτομαι πως πολλές φορές αναγκάστηκα να υποστώ τις ενδυματολογικές επιλογές πολλών συναδελφισσών … που έβγαζαν μάτι …
    Εκεί θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω αυτούσια τα λόγια τους συμπαθούς πρύτανη: «Ακόμη, επειδή ούτε οι μαθητές ούτε οι μαθήτριες ούτε προφανώς ο υπογραφόμενος και οι γυναίκες υπάλληλοι είμαστε υποχρεωμένοι να βλέπουμε τριχωτούς ή μη μηρούς διδασκόντων στο τμήμα, σας παρακαλώ θερμά, όπως σας σέβεται ο χώρος που λέγεται [κάποιο όνομα σχολείου], έτσι οφείλετε να τον σέβεστε και εσείς»

    Θα προσθέσω επίσης και κάτι ακόμη, άσχετο.
    Εντάξει το κάπνισμα απαγορεύτηκε στα σχολεία [εμένα ως ελαφρύ καπνιστή δεν με επηρέασε ιδιαίτερα], αλλά τι γίνεται με το μείζον θέμα των υπαλλήλων που “κάνουν ό,τι τους καπνίσει”; Ε;

  2.  

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων