mammamiaΗ κριτική μπορεί να το έθαψε αλλά το μυστικό τριγυρίζει στις παρέες. Λειτουργεί ως ένα τεράστιο λεξοτανίλ. Που να τρέχετε τώρα στις Ελβετίες για κούρα. Γραφικά ελληνικά νησιά, γαλανές παραλίες που χαϊδεύει το κύμα, κατάλευκα χωριά σκαρφαλωμένα στο βουνό, ένας γάμος και πολλή πολλή μουσική. Οι εικόνες θα μπορούσαν να είναι το φωτογραφικό υλικό σε έναν τουριστικό οδηγό στα τέλη της δεκαετίας του ?60. Για όσους το πρόλαβαν, ένα ταξίδι στο παρελθόν μιας παρθένας Ελλάδας.

Παρακολουθώντας την ταινία σκεφτόμουν πόσο τυχερός μπορεί να είναι ο υπουργός μας της τουριστικής ανάπτυξης. Τέτοια δωρεάν διαφήμιση, ούτε στα όνειρά του. «Πείτε μας πού μπορούμε να βρούμε εισιτήρια γι? αυτόν τον παράδεισο», αναφωνούν στα blogs ξεσηκωμένοι οι απανταχού σινεφίλ, ενώ οι Δήμοι Σκιάθου και Σκοπέλου με καμπάνια movie tourism καλούν τους ταξιδιώτες «ελάτε να δείτε από κοντά τα μέρη όπου γυρίστηκε η ταινία και ζήστε τη δική σας ιστορία».

mammawall

Γεύση από τοπία και γυρίσματα στη Σκόπελο στο www.skopelosisland.gr  , www.mamma-mia-island.com, www.skopelosweb.gr. Στο επίσημο site της ταινίας (www.mammamiamovie.com, link: Οn Location) θα βρείτε περιγραφές για τα αξιοθέατα σε Σκιάθο, Σκόπελο, Πήλιο όπου έγιναν γυρίσματα, πληροφορίες πού έμειναν, έφαγαν, κολύμπησαν οι σταρ, για να πράξετε ανάλογα!

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων