financialcrisis_wordle.jpg

Σύμφωνα με έκθεση της Pew Internet and American Life Project «Το Διαδίκτυο και η ύφεση», το 52% των ενήλικων Αμερικανών έχουν υποστεί μεγάλες οικονομικές απώλειες κατά τη διάρκεια της ύφεσης, ενώ το 35% εξ αυτών είδαν τις επενδύσεις τους να περιορίζονται στη μισή τους αξία.

Η έρευνα επισημαίνει ότι το 69% των ενήλικων Αμερικανών έχουν στραφεί στο Διαδίκτυο για να βρουν βοήθεια με τα προσωπικά οικονομικά τους προβλήματα και να συλλέξουν πληροφορίες για την ύφεση. «Οι χρήστες του Διαδικτύου είναι σε διπλή εκστρατεία σε αυτή την ύφεση», σημειώνει ο Λι Ρέινι, ένας από τους συγγραφείς της έρευνας και διευθυντής της Pew Internet and American Life Project, που εδρεύει στην Ουάσιγκτον.

«Αναζητούν πρακτικές συμβουλές για το πώς να επιβιώσουν», σημειώνει ο κ. Ρέινι και συμπληρώνει: «Καταφεύγουν στο Διαδίκτυο ώστε να κατανοήσουν τι πήγε λάθος και ποιες πολιτικές θα διορθώσουν την οικονομία. Σε πολλές περιπτώσεις, το Διαδίκτυο είναι και ο δρόμος για την ανταλλαγή ιδεών και οργισμένων εκφράσεων για τις δύσκολες αυτές στιγμές και παράλληλα μία πηγή σχολίων από ειδικούς.

Μεταξύ των αποκαλούμενων «διαδικτυακών οικονομικών χρηστών», το 67% χρησιμοποιούν το Ίντερνετ για να βρουν τη χαμηλότερη τιμή ενός προϊόντος που τους ενδιαφέρει. Το 52% χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο ώστε να κατανοήσει τα οικονομικά προβλήματα, ενώ το 41% αναζητά πληροφορίες για νέες θέσεις εργασίας.

Καθημερινή

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων