Με σαφείς βλέψεις στο Google Docs, η Microsoft ανακοίνωσε σήμερα μεταξύ άλλων και τη προέκταση της σουίτας εφαρμογών της, στο Web χωρίς καμία χρέωση δίνοντας τη δυνατότητα για άμεση πρόσβαση στα έγγραφα σας από παντού.

Μέσω του Office Web θα είναι δυνατή η εμφάνιση, η δημιουργία εγγράφου στο Word, Excel, Powerpoint καθώς και η επεξεργασία τους.  Το εντυπωσιακό είναι η πλήρης υποστήριξη όλων των χαρακτηριστικών με τα οποία έχουν δημιουργηθεί τα έγγραφα στο Office κάτι που κάνει δυνατή την εμφάνιση του εγγράφου σας όπως φαίνεται ακριβώς στην desktop έκδοση.

Έκπληξη προκαλεί η απόφαση της Microsoft να κάνει απολύτως συμβατές τις web εφαρμογές όχι μόνο με τον Internet Explorer αλλά με το Firefox και Safari επιπλέον. Όπως διαβεβαιώνει η Microsoft, η εμφάνιση των εγγράφων σας θα είναι ακριβώς η ίδια και στους τρεις browser ενώ θα μπορούν να συνεργάζονται διάφορα άτομα στο ίδιο έγγραφο την ίδια στιγμή.

Θα υποστηρίζονται επιπρόσθετα αρκετοί mobile browser κάτι που σημαίνει ότι θα είναι δυνατή η δημιουργία, επεξεργασία και η εμφάνιση εγγράφων του Office, από smartphones όπως τα iPhone και Blackberry όπως ανακοινώθηκε επίσημα. Το Office Web Apps θα κυκλοφορήσει μαζί με το Office 2010 το πρώτο εξάμηνο του 2010 και θα είναι διαθέσιμο εντελώς δωρεάν σε όλα τα μέλη του Windows Live που ξεπερνούν τα 400 εκατομμύρια. Φυσικά θα παρέχεται δωρεάν και για όσους αγοράσουν το νέο Office.

Για δείτε τι μας λέει στο βίντεο η Μόνικα…

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων