Διαβάζω στην Ελευθεροτυπία ότι μειώθηκαν οι ποινές των βαθμολογητριών των πανελλαδικών εξετάσεων που είχαν εμπλακεί σε σκάνδαλο το 2007 και προσπαθώ να φανταστώ τι έχουν τραβήξει σε αυτό το διάστημα.
Οι καθηγήτριες είχαν τιμωρηθεί αυστηρότατα σε πρώτο βαθμό για το περίφημο σκάνδαλο των παράνομων αναβαθμολγήσεων στο εξεταστικό κέντρο Πυλαίας, καθώς τις είχαν επιβληθεί ποινές αργίας 90 έως 100 ημερών με στέρηση μισθού, παρά τις έντονες αντιδράσεις της ΟΛΜΕ, που έκανε λόγο για ευθύνες του Υπουργείου Παιδείας.
Ωστόσο, ακολούθησε η απόφαση των ποινικών δικαστηρίων που τις έκρινε αθώες, δεχόμενο πως “οι βαθμολογήτριες υπέστησαν συγγνωστή νομική πλάνη και δεν μπόρεσαν να ξεχωρίσουν αν η πράξη τους ήταν νόμιμη ή όχι”, αποδίδοντας την ευθύνη στη διευθύντρια του βαθμολογικού κέντρου που “είχε την ευχέρεια να διακρίνει την παρανομία”.
Μέλη της διοίκησης της ΟΛΜΕ ζήτησαν την πλήρη απαλλαγή των καθηγητριών από το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό υπηρεσιακό συμβούλιο, καταγγέλοντας τις “δρακόντειες καμπάνες” που τους είχαν επιβληθεί αρχικά. Ωστόσο, το συμβούλιο διαχώρισε την υπόθεση για τις τρεις καθηγήτριες της ανατολικής Θεσσαλονίκης, που τιμωρήθηκαν με χρηματική ποινή ενός μηνός για “ατελή άσκηση καθηκόντων δημοσίου υπαλλήλου“. Για τις άλλες πέντε της δυτικής Θεσσαλονίκης, η υπόθεση θα συζητηθεί το Σεπτέμβριο.
Αναρωτιέμαι πόσες τέτοιες “συγγνωστές πλάνες” διαπράττονται ανά την επικράτεια και πόσοι ακόμα δεν ενοχλούνται αλλά επιχαίρουν για την ατελή άσκηση των καθηκόντων τους.
Αφήστε μια απάντηση
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.