Πολλές τραγουδίστριες κοιτάζουν με υπερηφάνεια τα μουσικά βραβεία τους, ελάχιστες όμως απολαμβάνουν την ευωδιά ενός… λουλουδιού με το όνομά τους. Η Ντάφι είναι μία από αυτές αφού η Βρετανική Βασιλική Φυτοκομική Εταιρεία ονόμασε μια ποικιλία ασφόδελου Νταφίντιλ, προς τιμήν της. Μπορεί πολλοί να νομίζουν ότι το 24χρονο κορίτσι με τη μέτζο σοπράνο φωνή προσγειώθηκε σαν κομήτης στο μουσικό στερέωμα, όταν πριν από δύο χρόνια περίπου αποδείχτηκε η επικρατέστερη διάδοχος της Εϊμι Γουάινχαουζ.

Στην πραγματικότητα οι προσπάθειες είχαν ξεκινήσει πολύ νωρίτερα για την Αϊμέ Αν, που μουρμούριζε μελωδίες και σκάρωνε στίχους από τότε που ήταν ακόμη 6 ετών, τραγουδούσε με μπάντες στη Βόρεια Ουαλία προτού κλείσει τα 15 και ονειρευόταν να γίνει ποπ σταρ. Η ήττα της στο Wawffactor (το αντίστοιχο X-Factor) ήταν «η χειρότερη στιγμή της ζωής της» και λίγο έλειψε να τα παρατήσει. Τα τρία Brits και το Grammy δεν χωρούσαν ακόμη στη φαντασία της. Η επιθυμία της, όμως, να τραγουδήσει ήταν πιο δυνατή από τον φόβο της αποτυχίας.

Οταν η φωνή της έφτασε στα σωστά αυτιά, η soul «εκπαίδευσή» της κρίθηκε απαραίτητη και η περσόνα της ταίριαξε άψογα με τη ρετρό αισθητική εκείνης της μακρινής εποχής. Το άλμπουμ «Rockferry» σκαρφάλωσε στα τσαρτ και η επιτυχία που προσδοκούσε ήρθε μαζί με έναν παρολίγο νευρικό κλονισμό. «Μικρή νόμιζα πως είμαι ο σούπερμαν αλλά έκανα λάθος. Το πιο… τρομακτικό είναι πως βρίσκομαι ακόμα στην αρχή της καριέρας μου», έλεγε πέρυσι. Η Ντάφι είναι ακόμα εδώ και το μέλλον τής ανήκει.

Rockwave, 28 Ιουνίου, www.iamduffy.com

Από τη Μυρόεσσα Μεταξά  για την Καθημερινή

Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων