shakespeare-seriously-noob.jpgΑν ξανακούσω άλλη φορά την πριγκίπισσα να λέει τα δικά της,  θα το σπάσω το μόνιτορ. Κάθε φορά που το ποντίκι μου την πλησιάζει αρχίζει να παραληρεί. Μήπως όλες αυτές οι διαφημίσεις που στο mouse over «ξεπετάγονται» καταλαμβάνοντας όλο το site είναι λίγο προσβλητικές για το χρήστη; Μας έχουν κάνει να προσέχουμε που έχουμε το ποντίκι μην τυχόν κι αρχίσουν οι κραυγές και πεταχτούν τα διαφημιστικά και μας ταράξουν.

Οι διαφημίσεις mouseover τοποθετούνται στρατηγικά σε σημεία της σελίδας όπου αναγκαστικά περνά η διαδρομή του ποντικιού σου. Δε χρειάζεται να τις επιλέξεις και αυτή ακριβώς η τεχνική “σου σπρώχνουμε το φυλλάδιο στα μούτρα” είναι που μου τη δίνει. Ασε που για να τη σταματήσεις πρέπει να ψάχνεις μία ώρα το sound off.

Απαράδεκτες συμπεριφορές:

1. Να γίνεται απευθείας expandable με mouse over – Αφήστε τον επισκέπτη να  κάνει click με το mouse!

2. Να παίζει ο ήχος αυτόματα – θα πρέπει να τον ζητάει ο επισκέπτης αν το επιθυμεί με ένα κλικ

3. Ο έλεγχος του ήχου και το κουμπί για να κλείσει το expandable να είναι αόρατος. Θα πρέπει να είναι ευδιάκριτος για εύκολη χρήση.

4. Να μας φορτώνετε με video (και άλλα τέτοια στοιχεία που είναι βαριά) χωρίς να τα ζητήσουμε.

5.  Να μας γεμίζετε κινούμενα τζιφάκια. Αν πρέπει να τα χρησιμοποιήσετε καλό θα είναι να μην υπερβούν σε βάρος τα 60-70kb.

Φίλοι διαφημιστές, μαζευτείτε λίγο. Είπαμε να βγάλετε χρήματα αλλά υπάρχουν κοσμιότεροι και πιο καλαίσθητοι τρόποι… Επιτυχημένη διαφήμιση, είναι καταρχάς αυτή που θέλει να ξαναδεί ο επισκέπτης, όχι αυτή που πασχίζει να την αποφύγει…

buzz it!

Ένα σχόλιο στο “Mouseover διαφημίσεις”
  1. Ο/Η buzz λέει:

    Mouseover διαφημίσεις…

    Μήπως όλες αυτές οι διαφημίσεις που στο mouse over «ξεπετάγονται» καταλαμβάνοντας όλο το site είναι λίγο προσβλητικές για το χρήστη; Μας έχουν κ…

  2.  

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων