internet.jpgΠερίπου 487 δισεκατομμύρια GB (δηλαδή 3.892.179.868.480.350.000.000 bits) ήταν ο όγκος του νέου ψηφιακού περιεχομένου που δημιουργήθηκε μέσα στο 2008! Για να καταλάβουμε καλύτερα το μέγεθος αυτό αντιστοιχεί σε περίπου 162 τρισεκατομμύρια ψηφιακές φωτογραφίες, 19 δισεκατομμύρια δισκάκια blue-ray ή σε 3 τετράκις εκατομμύρια Twitter feeds…
Τα παραπάνω προκύπτουν από πρόσφατη μελέτη της εταιρείας IDC -χορηγός της οποίας ήταν η EMC- με τον τίτλο «As the Economy Contracts, the Digital Universe Expands – Καθώς η οικονομία συρρικνώνεται, το ψηφιακό σύμπαν διαστέλλεται». Ο όγκος του νέου ψηφιακού περιεχομένου αυξήθηκε με ρυθμό κατά 3% ταχύτερο απ’ αυτόν που προέβλεπε η προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρείας.
Οπως εξήγησε ο John Gantz, γενικός διευθυντής Ερευνών στην IDC, “αντίθετα με ό,τι πιστεύει ο κόσμος και με δεδομένη την επιβράδυνση της οικονομίας στα τέλη του 2008, ο όγκος των ψηφιακών πληροφοριών που παρήχθησαν και μεταδόθηκαν μέσα από το Internet, τα τηλεφωνικά δίκτυα και τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες, στην πραγματικότητα αυξήθηκε”.
Κοιτώντας προς το μέλλον, ο όγκος του ψηφιακού σύμπαντος αναμένεται να διπλασιάζεται ανά 18 μήνες. Το 2012, θα παραχθεί πέντε φορές μεγαλύτερος όγκος ψηφιακού περιεχομένου, σε σχέση με το 2008.

Το big-bang του διαδικτύου έχει μόλις ξεκινήσει…

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων