nasa_iss_photosynth.jpgΗ Microsoft συνδύασε το Photosynth, το λογισμικό που συνδυάζει πολλές διαφορετικές φωτογραφίες σε μία απεικόνιση με το Virtual Earth σε μία πολλά υποσχόμενη για τη διδασκαλία εφαρμογή. Για να αναδείξει τις δυνατότητες συνεργάστηκε με τη Nasa και δημιούργησε δύο παρουσιάσεις, η πρώτη με θέμα το διεθνή διαστημικό σταθμό και η δεύτερη με θέμα το επόμενο αυτοκινούμενο/εξερευνητή που θα πάει στον Άρη.

Με τη διεπαφή click and drag είναι δυνατό να δει ο θεατής λεπτομέρειες αλλά και να απομακρυνθεί και να έχει μια γενικότερη οπτική γωνία.

Το Photosynth προσφέρει τη δυνατότητα να δει ο θεατής λεπτομέρειες του  διαστημικού σταθμού από φωτογραφίες που έχουν “τραβήξει” οι αστροναύτες ενώ ο διαστημικός σταθμό βρισκόταν σε τροχιά. Δεν είναι ψηφιακές αναπαραστάσεις ή εξομοίωση.

Για να εκμεταλλευθεί μία ομάδα ανάπτυξης  αυτές τις δυνατότητες το λογισμικό που “κρύβεται” από πίσω είναι το Silverlight. H Microsoft έδωσε στο κοινό το Photosynth πριν 8 μήνες και οι χρήστες έχουν ανεβάσει 12 εκατομμύρια φωτογραφίες δημιουργώντας 350,000 synthέσεις…

via

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων