computer-virus2.jpgΣτην Ελλάδα καταγράφονται χιλιάδες ηλεκτρονικές επιθέσεις και όπως επισημαίνεται σε πρόσφατη αναφορά της Μicrosoft, η χώρα μας βρίσκεται στη 19η θέση παγκοσμίως σε αριθμό μολυσμένων με κακόβουλο λογισμικό υπολογιστών.

25 επιθέσεις την ημέρα
Χαρακτηριστικό του πόσο πολλές επιθέσεις δέχεται ένας απλός υπολογιστής- όπου δεν περιμένει κανείς να βρει κρατικά μυστικά ή άλλα ευαίσθητα δεδομένα- είναι το παράδειγμα του Σχολικού Δικτύου Πληροφορικής της Κρήτης: σύμφωνα με στοιχεία που παραχώρησε στα «ΝΕΑ» το Εργαστήριο Κατανεμημένων Συστημάτων του Ινστιτούτου Πληροφορικής που εδρεύει στο Ηράκλειο, από τον Ιανουάριο του 2007 έως τον Απρίλιο του 2009 οι υπολογιστές των σχολείων δέχθηκαν περισσότερες από 20.580 επιθέσεις- δηλαδή 25 την ημέρα κατά μέσο όρο.

Από αυτές το 20% πραγματοποιήθηκε από μολυσμένα κομπιούτερ που βρίσκονταν εντός του σχολικού δικτύου, ενώ το 80% από εξωτερικά συστήματα. Η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο μεγαλύτερος όγκος επιθέσεων στους ελληνικούς υπολογιστές προέρχεται από Κίνα, Ρωσία και Βραζιλία και ακολουθούν Ινδία και Ιταλία.

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων