win.jpgΗ Microsoft έχει ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες κατασκευής του λογισμικού που θα αντικαταστήσει το λειτουργικό σύστημα των Windows.

Με την ονομασία Midori, το νέο λειτουργικό θα είναι ριζικά διαφορετικό σε σχέση με οτιδήποτε έχει παράγει μέχρι σήμερα η εταιρεία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το Midori θα είναι προσανατολισμένο για χρήση στο Διαδίκτυο, ενώ δεν θα εξαρτάται τόσο πολύ από τον υπολογιστή που θα εγκαθίσταται.

Αν και η συγκεκριμένη πρόθεση της Microsoft είναι γνωστή εδώ και αρκετό καιρό, νέες πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με το Midori, επανέφεραν το ζήτημα στην επιφάνεια. Οι ειδικοί θεωρούν ότι το νέο σύστημα είναι ήδη σε διαδικασία ανάπτυξης, εξαιτίας της αδυναμίας των Windows να ανταπεξέλθουν στις μελλοντικές τεχνολογίες που θα χρησιμοποιούν οι άνθρωποι.

Εικονικά μηχανήματα

Το Midori θεωρείται από πολλούς ως η προσπάθεια της Microsoft να καλύψει το χαμένο έδαφος σε ότι αφορά την εικονικότητα, τη δημιουργία δηλαδή εικονικών μηχανών που λειτουργούν ως πραγματικές, βοηθώντας με αυτό τον τρόπο στο διαμοιρασμό του φόρτου εργασίας σε κέντρα πληροφοριών. Στην ουσία, ένα εικονικό μηχάνημα είναι το λογισμικό αντίγραφο ενός ολόκληρου υπολογιστή, με το λειτουργικό σύστημα και όλες τις εφαρμογές του.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες BBC

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων