O μαθητής από το Λύκειο Λευκίμμης στην Κέρκυρα θα ολοκληρώσει τη Γ Δ τάξη Λυκείου και θα δώσει πανελλαδικές εξετάσεις αποφάσισε χθες το υπουργείο Παιδείας. Οπως είναι γνωστό δικαστική απόφαση δημιούργησε πρόβλημα στον 17χρονο μαθητή, καθώς τον υποχρέωνε να επιστρέψει στην Α΄ Λυκείου λόγω αδικαιολόγητων απουσιών.

Οπως είπε χθες η γενική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας κυρία Νίκη Γκοτσοπούλου «εκλείπει ο λόγος που θα μπορούσε η δικαστική απόφαση να υλοποιηθεί και καλείται ο μαθητής να ολοκληρώσει την τρίτη τάξη». Ειδικότερα, στην ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας επισημαίνεται: «Υπάρχει μια δικαστική απόφαση του Διοικητικού Εφετείου,το οποίο είναι δικαστήριο διοικητικό και έκρινε καθαρά το τυπικό σχετικά με την πράξη του διευθυντή αν ήταν δικαιολογημένες ή αδικαιολόγητες οι απουσίες και στο σημείο δικαίωσε τον διευθυντή». Και η ανακοίνωση καταλήγει: « Ομως,αυτή η απόφαση αν είχε έρθει τρία χρόνια πριν, μετά την αίτηση αναστολής εκτέλεσης, όντως θα υλοποιείτο.Αυτήν την ώρα,τρία χρόνια μετά και έχοντας ολοκληρώσει την Α΄ Λυκείου, τη Β΄ Λυκείου και κατά το 80% τη Γ΄ Λυκείου, δεν μπορούμε να τον επαναφέρουμε να παρακολουθήσει ξανά το ίδιο πρόγραμμα σπουδών».

Νομίζω ότι μετά από αυτό το δεδικασμένο, ανοίγει ο δρόμος για ασφαλιστικά μέτρα πολλών αδικημένων από τη σταυροδοσία μαθητών. Λόγω της δυσλειτουργίας των δικαστηρίων, οι αποφάσεις του κυρίαρχου οργάνου του σχολείου, του συλλόγου υπόκεινται πλέον σε αναθεωρήσεις.

Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο;

Ένα σχόλιο στο “Κανονικά στη Γ’ Λυκείου ο μαθητής”
  1. Ο/Η terracomputerata λέει:

    Διαβάστε ένα σχετικό δημοσίευμα http://ellinikipolitiki.blogspot.com/2009/03/blog-post_30.html

  2.  

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων