darkafall.jpgΣε μια αγορά όπως αυτή των βιντεοπαιχνιδιών, στην οποία κατά παράδοση κυριαρχούν εταιρείες κολοσσοί των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας αλλά και της Δυτικής Ευρώπης, η κυκλοφορία του Darkfall, ενός διαδικτυακού παιχνιδιού ρόλων (MMORPG) που φέρει ελληνική σφραγίδα σίγουρα προκαλεί ενδιαφέρον.

Η κεντρική ιδέα τότε, αλλά και τώρα, είναι η δημιουργία ενός παιχνιδιού στο Διαδίκτυο που θα περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία που ζητούν οι παίχτες από αντίστοιχα παιχνίδια.Μέσα από μια σειρά συζητήσεων, σκέψης και διαπραγματεύσεων, ιδρύθηκε στην Ελλάδα η Aventurine, το 2003, αριθμώντας τότε 19 άτομα, Έλληνες και Νορβηγούς. Αρχικά, οι δημιουργοί του παιχνιδιού απέβλεπαν σε ένα παιχνίδι που θα απευθύνεται σε σχετικά περιορισμένο κοινό, low budget, αλλά ταυτόχρονα ποιοτικό και διασκεδαστικό για όποιον ασχοληθεί μαζί του.

Μέσα σε αυτά τα έξι χρόνια ωστόσο, τα πράγματα πήραν διαφορετική τροπή, ειδικά με τη δημοσίευση φωτογραφιών από το παιχνίδι και άλλων στοιχείων που κίνησαν το ενδιαφέρον της παγκόσμιας κοινότητας των παιχτών που ασχολούνται με διαδικτυακά παιχνίδια. Σταδιακά, ξεκινώντας από «ψίθυρους» στα φόρα του Ίντερνετ, και με τις πληροφορίες για την ανάπτυξη του που κατά καιρούς διέρρεαν, το παιχνίδι έφτασε να γίνει τόσο δημοφιλές, ώστε να θεωρείται σύμφωνα με έγκυρα εξειδικευμένα sites του εξωτερικού, ένα από τα πιο αναμενόμενα παιχνίδια για υπολογιστές, και το πιο αναμενόμενο της κατηγορίας του.

Darkfall: ‘Eνα ελληνικό βιντεοπαιχνίδι ταράζει τα νερά άρθρο του Παναγιώτη Αθανάσαινα στην Καθημερινή

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων