queensland.jpgΑν σταματήσω ξαφνικά να γράφω στο blog θα είναι γιατί θα μετακομίζω down under. Επειδή όμως είμαι οπαδός των ίσων ευκαιριών θα μοιραστώ μαζί σας αυτήν την ευκαιρία αλλαγής επαγγέλματος:

ΖΗΤΕΙΤΑΙ επιστάτης για ένα τροπικό νησί ανοιχτά του Κουίνσλαντ της Αυστραλίας, στο Μεγάλο Κοραλλιογενές Φράγμα. Θα εργάζεται μόλις 12 ώρες τον μήνα, θα μένει σε μία βίλα τριών δωματίων με πισίνα και θέα στο στενό που διαπλέουν οι μεγάπτερες φάλαινες κάθε Σεπτέμβριο και θα παίρνει μισθό 103.000 ευρώ το εξάμηνο (πάνω από 17.000 ευρώ τον μήνα)… Κάπου τόσος είναι ο ετήσιος δικός μας…

Ακούγεται σαν να είναι η καλύτερη δουλειά στον κόσμο; Η υπηρεσία Τουρισμού της Κουινσλάνδης πάντως έτσι τη διαφημίζει στα πέρατα της Γης. «Ψάχνουμε κάποιον να λέει τις ιστορίες του Μεγάλου Κοραλλιογενούς Φράγματος και σκεφτήκαμε μία, κατά την άποψή μας, ονειρική δουλειά. Χρειαζόμαστε έναν ιδιαίτερο άνθρωπο. Θα είναι πολύ απασχολημένος με το να περνάει ωραία», δήλωσε ο Άντονι Χέις, διευθύνων σύμβουλος της υπηρεσίας. Οι υπεύθυνοι θέλουν να προσελκύσουν περισσότερους τουρίστες στα 600 και πλέον νησάκια που μπορεί να επισκεφθεί κανείς στο Μεγάλο Κοραλλιογενές Φράγμα. Σκέφτηκαν λοιπόν να προσλάβουν- δίνοντας στο θέμα όσο το δυνατόν περισσότερη δημοσιότητα- έναν «επιστάτη» για το νησί Χάμιλτον, το μεγαλύτερο κατοικημένο νησί της περιοχής, ο οποίος θα αναλάβει να μεταφέρει κάθε 15 ημέρες στον υπόλοιπο κόσμο, μέσα από ένα blog, ένα φωτογραφικό ημερολόγιο και ενημερωμένα βιντεάκια, εικόνες και εμπειρίες που θα συλλέγει στο Μεγάλο Κοραλλιογενές Φράγμα, το μεγαλύτερο σύστημα κοραλλιογενών υφάλων του κόσμου, με περισσότερα από 2.000 διαφορετικά είδη ψαριών.

Ο υποψήφιος θα πρέπει να γνωρίζει αγγλικά, να έχει «επικοινωνιακό ταλέντο», «αγάπη για την περιπέτεια» και «πάθος με το περιβάλλον»· θα πρέπει επίσης να γνωρίζει και να του αρέσει το κολύμπι, οι καταδύσεις και η ιστιοπλοΐα. Όσοι πιστοί, μπορείτε να υποβάλετε έως τις 22 Φεβρουαρίου στην ιστοσελίδα islandreefjob. com ένα βιντεάκι μέγιστης διάρκειας 60 δευτερολέπτων εξηγώντας γιατί αξίζετε αυτήν τη θέση. Τον Μάιο, οι δέκα φιναλίστ καθώς και ένα αουτσάιντερ, που θα έχει ψηφιστεί από τους επισκέπτες του site, θα προσκληθούν στο νησί για την τελική, τετραήμερη διαδικασία επιλογής. Ο τυχερός που θα κερδίσει πιάνει δουλειά στον παράδεισο την 1η Ιουλίου.

Λοιπόν; Έλληνας κροίσος με νησί;

Η καλύτερη δουλειά του κόσμου άρθρο στα ΝΕΑ

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων