vista_7_1.jpg Τι είναι όμως αυτό που κάνει τα Windows 7 να ξεχωρίζουν σε σχέση με τα Vista; Η Μicrosoft έχει καταφέρει να φτιάξει ένα πιο «ελαφρύ» λειτουργικό, πασχίζοντας να κερδίσει το στοίχημα των netbooks. Όπως εξηγούσε υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας, «τα Windows 7 δεν θα τρέχουν στον υπολογιστή της γιαγιάς μου, όμως όλα τα ΡC που αντέχουν τα Vista δεν έχουν κανένα πρόβλημα, ενώ και οι μίνι υπολογιστές μπορούν να τα διαχειριστούν χωρίς πρόβλημα».

Η εγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος, που σημειωτέον διαρκεί περίπου 30 λεπτά, είναι μόλις το πρώτο βήμα. Τα Windows 7 παίζουν πολύ καλύτερα όταν ο υπολογιστής είναι συνδεδεμένος με το Ιnternet, καθώς η Μicrosoft έχει «παρκάρει» εκεί μια σειρά από επιπλέον λειτουργίες, τις οποίες ο χρήστης μπορεί να αξιοποιήσει όταν και όπως θέλει, χωρίς να επιβαρύνει το σύστημά του. Επιπλέον, το νέο λειτουργικό σύστημα συνεργάζεται άψογα με σχεδόν όλα τα περιφερειακά που κυκλοφορούν αυτήν τη στιγμή στο εμπόριο, αλλά και με τις περισσότερες μάρκες κινητών τηλεφώνων.

Tα Windows 7 καινοτομούν και στην υποστήριξη οθονών πολλαπλής αφής. Μύχιος πόθος της Μicrosoft είναι να αντικαταστήσουν το ποντίκι, αξιοποιώντας πλήρως τις δυνατότητες των Tablet ΡC, αλλά και των συσκευών που θα αποτελούνται μόνο από μια οθόνη, στα πρότυπα του iΡhone.

Στην αρχή είχαν μπουκώσει οι σέρβερς της εταιρείας αλλά και χθες ο δεσμός για το κατέβασμα σε οδηγούσε σε μία μαύρη τρύπα του δικτύου. Ακριβοθώρητα τα παράθυρα…

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων