parental_guidance_cartoon.jpg“Ακατάλληλη για ανηλίκους», «Κατάλληλη για παιδιά άνω των 13 ετών». Ο τρόπος με τον οποίο χαρακτηρίζονται οι κινηματογραφικές ταινίες μπορεί να επεκταθεί και στις ιστοσελίδες, σε μια προσπάθεια να αυξηθεί η ασφάλεια στο Ίντερνετ και η προστασία των παιδιών από ακατάλληλα περιεχόμενα, δήλωσε χθες ο υπουργός Πολιτισμού της Βρετανίας. Ο Άντι Μπέρνχαμ είπε ότι η κυβέρνηση του Γκόρντον Μπράουν σχεδιάζει να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση του νεοεκλεγέντος προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, προκειμένου να συμφωνήσουν στον καθορισμό νέων διεθνών κανόνων για τις αγγλόφωνες ιστοσελίδες.

«Όσο περισσότερο αναζητούμε διεθνείς λύσεις γι΄ αυτά τα πράγματα- οι ΗΠΑ και η Βρετανία συνεργάζονται- τόσο πιθανότερο είναι κάποιοι διεθνείς κανόνες να υιοθετηθούν», ανέφερε στην εφημερίδα «Daily Τelegraph» ο Βρετανός υπουργός Πολιτισμού.

Η αξιολόγηση των websites, όπως συμβαίνει με τις ταινίες, είναι ένας πιθανός τρόπος για να επιτευχθεί αυτό. Άλλοι τρόποι μπορεί να είναι να αναγκαστούν οι πάροχοι διαδικτυακών υπηρεσιών να προσφέρουν υπηρεσίες με το σκεπτικό ότι οι μόνες προσβάσιμες ιστοσελίδες θα είναι εκείνες που θεωρούνται κατάλληλες για παιδιά. Οποιαδήποτε κίνηση όμως για λογοκρισία στο Ίντερνετ θα στοχεύσει στην καρδιά της συζήτησης για την ελευθερία του λόγου στο Διαδίκτυο.

«Αν κοιτάξουμε πίσω, στους ανθρώπους που δημιούργησαν το Ίντερνετ, θα δούμε ότι στόχος τους ήταν να δημιουργήσουν ένα μέρος το οποίο δεν θα μπορούσαν να αγγίξουν οι κυβερνήσεις. Νομίζω ότι πρέπει να επανεξετάσουμε σοβαρά αυτήν την προσέγγιση», δήλωσε ο Μπέρνχαμ. «Αυτή δεν είναι μια εκστρατεία εναντίον της ελευθερίας του λόγου, κάθε άλλο», πρόσθεσε. «Διακυβεύεται όμως το συμφέρον του ευρύτερου κοινού, καθώς κινδυνεύουν πολλοί άνθρωποι. Θα πρέπει να ορίσουμε πολύ καλύτερα πού βρίσκεται το κοινό συμφέρον και να είμαστε σαφείς σχετικά με αυτό».

Άρθρο στην εφημερίδα τα ΝΕΑ

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων