hackers5.jpgΜετά τα κατορθώματα των πρώτων χάκερ, εκείνων της γενιάς Υ (Generation Y, γεννημένοι από το 1977-1987) και πριν καλά καλά αυτοί παραδώσουν τα σκήπτρα, έρχεται η τρομερή γενιά Ζ (generation Z, γεννημένοι από το 1991 έως το 2000). Ακόμη περισσότερο επιρρεπείς σε παράνομες διαδικτυακές δραστηριότητες, αφού μαθαίνουν το Ιντερνετ σχεδόν παράλληλα με τη μητρική τους γλώσσα, μπορούν να διαπρέψουν στο χάκινγκ, ενώ είναι από πολύ νωρίς συνηθισμένοι να κατεβάζουν παιχνίδια και μουσική παράνομα. Ετσι, το επόμενο βήμα τους φαίνεται ως κάτι το φυσιολογικό.

Σε τελευταία έρευνα μάλιστα τονίζεται ότι οι echo hackers, όπως αποκαλείται αυτή η νέα γενιά πειρατών του Κυβερνοδιαστήματος, ξεκινούν συνήθως τις «παρανομίες» τους προσπαθώντας να κλέψουν κωδικούς ώστε να παίξουν δωρεάν σε διαδικτυακά βιντεοπαιχνίδια ρόλων.

Εκτός αυτού, ρόλο παίζει και το νεαρό της ηλικίας εφόσον δεν μπορούν να φανταστούν ότι είναι δυνατόν κάποιος να είναι πιο έξυπνος από αυτούς έτσι ώστε να τους συλλάβει. Για να παραφράσουμε ελαφρώς τον Οσκαρ Ουάιλντ, είναι αρκετά νέοι για να νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα.

Άρθρο στον Ελεύθερο Τύπο

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων