we7.jpgΗ σύγχρονη διαδικτυωμένη πραγματικότητα θέλει τα τζουκ-μποξ να εξελίσσονται από κερματοδόχα «μουσικά κουτιά» σε διαδραστικά ηλεκτρονικά περιβάλλοντα και να μετακομίζουν στον Παγκόσμιο Ιστό εξοπλισμένα με αχανείς ψηφιακές «δισκοθήκες» και συλλογές εκατομμυρίων τραγουδιών, τα οποία οι κυβερνοναύτες έχουν πλέον τη δυνατότητα να ακούνε δωρεάν (υπό μορφή streaming audio), όσες φορές επιθυμούν.

Σε αυτό το πλαίσιο, ένα νέο, πολλά υποσχόμενο «ψηφιακό τζουκ-μποξ» ονόματι We7 (www.we7.com) έκανε πρόσφατα το επίσημο ντεμπούτο του στο Internet, ερχόμενο να ανταγωνιστεί καταξιωμένες στις προτιμήσεις των πολιτών του Διαδικτύου, υπηρεσίες όπως οι Last.fm, SpiralFrog, Imeem, Lala και MySpace.
Κλικ στο ψηφιακό «μουσικό κουτί»

Δημιούργημα του εξαιρετικά δημοφιλούς Βρετανού τραγουδοποιού Πίτερ Γκάμπριελ, η υπηρεσία δεν θα μπορούσε παρά να προσελκύσει τα φώτα της δημοσιότητας.

Η υπηρεσία, η οποία πλασάρεται ως «εναλλακτική δυνατότητα καλύτερη από την πειρατεία», επιτρέπει στους χρήστες να ακούνε και να μοιράζονται μεμονωμένα τραγούδια, καθώς και ολοκληρωμένες μουσικές κυκλοφορίες κατά παραγγελία, δωρεάν, νόμιμα και με ασφάλεια.

Ταυτόχρονα, δίνει τη δυνατότητα σε όλους όσοι δεν αρκούνται στο ανέξοδο streaming, να «κατεβάζουν» υψηλής ποιότητας mp3 είτε δωρεάν είτε έναντι αντιτίμου (ανάλογα με την εταιρεία παραγωγής).

Επιπλέον, το We7  δίνει στους ενοίκους του τη δυνατότητα να δημιουργούν τα δικά τους προφίλ εντός των «συνόρων» του, να συντάσσουν playlists με αγαπημένα τραγούδια και να αναζητούν ήχους με ποικίλα κριτήρια (μουσικό είδος, λέξεις-κλειδιά).

Κλικ στο ψηφιακό «μουσικό κουτί» άρθρο στο Εθνος

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων