olympia_01.jpgΌσοι διαβούν το κατώφλι του πρώτου Κρατικού Ψηφιακού Μουσείου της χώρας, στην Αρχαία Ολυμπία, δεν θα νιώσουν απλοί παθητικοί επισκέπτες. Μπορούν να συμμετάσχουν ενεργά, χτίζοντας λ.χ. μόνοι τους, εικονικά, τον αρχαιολογικό χώρο όπως ήταν δύο χιλιάδες χρόνια πριν. Ή μετέχοντας σε διάφορα άλλα διαδραστικά κουίζ που δοκιμάζουν, σαν σε παιχνίδι, τις γνώσεις και την παρατηρητικότητά τους. Μπορεί κανείς, βέβαια, να φορέσει απλώς τα τρισδιάστατα γυαλιά του και να καθήσει στο μικρό αμφιθέατρο χωρητικότητας 50 ατόμων του Νέου Μουσείου. Εκεί θα παρακολουθήσει μια εικονική τρισδιάστατη περιήγηση στον Ναό του Διός, στην Παλαίστρα, στο Γυμνάσιο, στο Στάδιο και στα άλλα κτίρια της Αρχαίας Ολυμπίας, όπως ήταν τότε.

Σχεδόν 4 εκατομμύρια ευρώ από το πρόγραμμα Κοινωνία της Πληροφορίας του Γ΄ ΚΠΣ 2000-2006 κόστισε η εγκατάσταση της αίθουσας πολυμέσων. Αυτά τα διαδραστικά ηλεκτρονικά παιχνίδια ήταν προγραμματισμένο να παραδοθούν στο κοινό επ΄ ευκαιρία των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Καθυστέρησαν μόνο μία τετραετία.

Άρθρο της Παρασκευής Κατημερτζή στα ΝΕΑ

Δείτε και την αυστραλιανή εκδοχή της ψηφιακής αναπαράστασης της Ολυμπίας που ήταν μέρος των εορτασμών για τα 1000 χρόνια Ολυμπιακών αγώνων στο Σύδνευ. Αυτή (παράξενο πράγμα) ήταν έτοιμη στην ώρα της και διαθέσιμη έκτοτε στο διαδίκτυο.

Ένα σχόλιο στο “Ψηφιακές βόλτες στην Αρχαία Ολυμπία”
  1. Χοχοχο, και τα pda μ το οπτικοακουστικό υλικό της ψηφιακής ξενάγησης στον όροφο του Μουσείου, μαντέψτε τι μάρκα ήτανε… Εμείς, πάντως, καθώς και τα υπόλοιπα σχολεία του νομού, είμαστε πολύ τυχεροί, γιατί τα ζουπήξαμε στην πιλοτική τους λειτουργία όλα και συνεχίζουμε ακάθεκτοι!
    ;-D

  2.  

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων