king_harold.jpgΑναρωτηθήκατε ποτέ γιατί ονομάζεται “μπλε δόντι” αυτή η μικρή συσκευή που συνοδεύει το κινητό σας;

Να σας γνωρίσουμε λοιπόν τον βασιλιά Harold I της Δανίας, άλλως Harald Blatand (στα δανικά), άλλως Haraldr Blatonn (στα αρχαία νορβηγικά) άλλως Harald Blatann (στα Νορβηγικά), άλλως Harald Blauzahn (στα γερμανικά), άλλως Harald “Bluetooth” Gormson (βουαλά!).

Αυτός λοιπόν ο βασιλιάς με τα τόσα ονόματα, υπήρξε πραγματικά. Γεννήθηκε το 911 μ.Χ. στον τόπο που τώρα λέγεται “Δανία”. Ένα από τα κατορθώματά του κύριου Bluetooth, ήταν να καταφέρει να προσηλυτίσει τους συμπατριώτες του στο Χριστιανισμό. Παρόλο που ο Χριστιανισμός ήταν ήδη επίσημα εγκαθιδρυμένος στους προκατόχους του, εντούτοις, οι ειδωλολάτρες συμπατριώτες του δεν έδειχναν ιδιαίτερα πρόθυμοι να εγκαταλείψουν τους “Παλιούς Τρόπους” και να ασπαστούν τον αγαπητό σε όλους Ιησού.

Ο κύριος Bluetooth, ήταν ο καταλύτης αυτής της προσπάθειας, μέσω της καλής του πίστης και των πρακτικών του. Βέβαια, η επιτυχία κάπως αμφίβολη, μιας και για πολύ καιρό οι Δανοί ασπάζονταν τον Ιησού σαν “ακόμα μια ασήμαντη θεότητα”. Ο καιρός όμως -ως γνωστόν- έχει γυρίσματα.

Οι δημιουργοί της τεχνολογίας bluetooth, λόγω της Σκανδιναβικής καταγωγής τους, διάλεξαν και έδωσαν αυτό το όνομα στο project τους, αφού περιγράφει μια ασύρματη τεχνολογία που ενώνει διάφορες ανεξάρτητες συσκευές μεταξύ τους.

Είχε όμως μπλε δόντια ο βασιλιάς της ιστορίας μας; Φήμες φέρουν ότι του άρεσαν πολύ τα βατόμουρα…

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων