Οι παίκτες γνωρίζονται μεαξύ τους και συναντούν από κοντά τους χαρακτήρες» του παιχνιδιού με τους οποίους συνομιλούν καθημερινά. Είναι όλοι φανατικοί του World of Warcraft.
Οι παίκτες γνωρίζονται μεαξύ τους και συναντούν από κοντά τους χαρακτήρες» του παιχνιδιού με τους οποίους συνομιλούν καθημερινά. Είναι όλοι φανατικοί του World of Warcraft.

 

Διακόσιοι παίχτες του World of Warcraft απ όλη την Ελλάδα και την Κύπρο συγκεντρώθηκαν στην πρώτη Πανελλήνια Συγκέντρωση W.O.W. σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στα Μελίσσια, για να γνωριστούν μεταξύ τους και να δουν τα πραγματικά πρόσωπα των παιχτών με τους οποίους συνομιλούν, καθώς παίζουν.

Ο Μάκης Ξηρογιάννης, 34 χρονών, διοργανωτής της πανελλήνιας συνάντησης W.O.W., από την Αθήνα, δηλώνει στο «Εθνος της Κυριακής»:

 

«Παίζω 3-4 φορές τη βδομάδα από τρεις ώρες. Το παιχνίδι είναι εθιστικό γι αυτό τον λόγο πρέπει να υπάρχει ένα μέτρο. Σε ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας, δηλαδή από 28 και άνω αυτό είναι εύκολο. Για μικρότερους όμως, οι οποίοι ξενυχτούν προκειμένου να τελειώσουν την «αποστολή» τους είναι πραγματικά επικίνδυνο. Το παιχνίδι σε βάζει σ’ έναν φανταστικό κόσμο και η πολύωρη ενασχόληση μπορεί να σε κάνει να ταυτιστείς».

 

Διαδικτυακοί φίλοι. Η Ελένη ταξίδεψε από την Κύπρο για να συναντήσει τους διαδικτυακούς της φίλους. Ο ενθουσιασμός της την έκανε να θέλει να έχει προσωπική επαφή με τους συμπαίκτες της που κατοικούν στην Ελλάδα.

 

«Παίζουμε 3 χρόνια το παιχνίδι περίπου 5-6 ώρες, 4 φορές τη βδομάδα» τονίζουν η Ελένη και η Μαρία. «Παλαιότερα έκλεινα 10ωρο μπροστά στην οθόνη» λέει η Ελένη από την Κύπρο.

 

«Τώρα παίζω σε λογικό πλαίσιο και μου αρέσει πολύ να γνωρίζω νέους ανθρώπους μέσα από το παιχνίδι. Γι αυτό και ήρθα σ’ αυτήν τη συνάντηση Το παιχνίδι έχει βία και για παιδιά μικρής ηλικίας σίγουρα εγκυμονεί κινδύνους. Μέσα στο παιχνίδι συναντάμε περισσότερους παίχτες μικρής ηλικίας, από 12 ή 14 χρονών» τονίζει η Μαρία από την Αθήνα.

 

Ο Φώτης, 20 χρονών, ήρθε από την Πάτρα για να λάβει μέρος στην ετήσια συνάντηση του αγαπημένου του παιχνιδιού:

 

«Δεν παίζω κάθε μέρα. Εξαρτάται από τη διάθεσή μου. Δεν είμαι κολλημένος με το παιχνίδι, αλλά ούτε και αδιαφορώ. Βρίσκομαι κάπου στη μέση και παίζω συνειδητά. Πάντως, το παιχνίδι είναι φανταστικό και σε μεταφέρει σε φανταστικούς κόσμους».

 Ανακτήθηκε από τον ιστότοπο: http://www.ethnos.gr
Σχετικός δεσμός:http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11429&subid=2&tag=8996&pubid=2098890



Θα πρέπει να είστε συνδεδεμένος για να υποβάλλετε σχόλιο.

Αφήστε μια απάντηση

  • Ημερολόγιο καταχώρησης άρθρων

    Απρίλιος 2024
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930  
  • Αρχεία

  • Ετικέτες

  • Αποποίηση ευθυνών

    Οι πληροφορίες που παρατίθενται στο τρέχων blog προέρχονται από ψηφιακό υλικό που βρίσκεται διαθέσιμο στο χώρο του διαδικτύου.