Η κατάσταση με τα ηλεκτρονικά μηνύματα-σκουπίδια («spam»), που κατακλύζουν τους κομπιούτερ όλου του κόσμου, έχει πλέον ξεπεράσει κάθε όριο. Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση ασφαλείας της εταιρίας πληροφορικής Cisco, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο, τα ενοχλητικά -και καμιά φορά επικίνδυνα- αυτά μηνύματα υπολογίζονται σε 200 εκατομμύρια ημερησίως και αποτελούν πια τη συντριπτική πλειονότητα (το 90%) των συνολικών ηλεκτρονικών μηνυμάτων που διακινούνται διεθνώς.

 

Σύμφωνα με την έκθεση, στρατιές ηλεκτρονικών υπολογιστών, που, με τη βοήθεια κακόβουλων προγραμμάτων λογισμικού (ιών) έχουν τεθεί στην υπηρεσία των εξίσου κακόβουλων αποστολέων, πλημμυρίζουν τον κόσμο με σκουπιδο-μηνύματα, τα οποία συνήθως αφορούν αληθινές ή παραπλανητικές προσφορές πρϊόντων. Οι χάκερ εφευρίσκουν συνεχώς νέους τρόπους να ξεπερνούν τις άμυνες τύπου «αντι- spam» που χρησιμοποιούν πολλοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

 

Οι ΗΠΑ είναι η μεγαλύτερη πηγή μηνυμάτων «spam» με 17,2% του συνόλου των μηνυμάτων και ακολουθούν η Τουρκία (9,2%) και η Ρωσία (8%), σύμφωνα με τη Cisco.

 

Ορισμένες φορές τα μηνύματα «spam» τεχνηέντως κατευθύνουν τον αφελή αναγνώστη τους σε δικτυακούς τόπους στο Ίντερνετ, από όπου, εν αγνοία τους, «κατεβάζουν» στον υπολογιστή τους ιούς, με απώτερο στόχο την κλοπή προσωπικών δεδομένων.

Ανακτήθηκε από: http://www.e-tipos.com
Σχετικό link: http://www.e-tipos.com/newsitem?id=66190



Θα πρέπει να είστε συνδεδεμένος για να υποβάλλετε σχόλιο.

Αφήστε μια απάντηση

  • Ημερολόγιο καταχώρησης άρθρων

    Απρίλιος 2024
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930  
  • Αρχεία

  • Ετικέτες

  • Αποποίηση ευθυνών

    Οι πληροφορίες που παρατίθενται στο τρέχων blog προέρχονται από ψηφιακό υλικό που βρίσκεται διαθέσιμο στο χώρο του διαδικτύου.