Είναι γεγονός ότι ένας από τους βασικούς λόγους για την επιτυχία του YouTube είναι τα μουσικά video clips. Ωστόσο, φαίνεται ότι η δημοφιλής υπηρεσία της Google αποκτά πλέον έναν πολύ σημαντικό ανταγωνιστή που ακούει στο όνομα MTV Music. Το διάσημο τηλεοπτικό δίκτυο αποφάσισε να δημιουργήσει μια νέα ιστοσελίδα, στην οποία προβάλλονται ήδη πάνω από 16.000 video clips.

Η λίστα των clips περιλαμβάνει τραγούδια από όλο το φάσμα της μουσικής και όλες τις εποχές. Επιπλέον, το MTV αναφέρει ότι προστίθενται καθημερινά νέα clips, με απώτερο στόχο να δημιουργηθεί η πληρέστερη online βάση δεδομένων με μουσικό περιεχόμενο.

Το YouTube δεν έχει καταφέρει ακόμα να τηρήσει τη δέσμευσή του για παροχή όλων των video clips. Αυτό οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι βρίσκεται σε δικαστική αντιπαράθεση με την εταιρεία Viacom, η οποία κατηγορεί το YouTube για παράβαση των κανόνων περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Φυσικά, το MTV Music δε θα έχει τέτοια προβλήματα, καθώς ανήκει στη Viacom.

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς ακριβώς θα εξελιχθεί το εγχείρημα του MTV. Το YouTube έχει εδραιώσει εδώ και καιρό τη θέση του στην αγορά και δεν είναι διατεθειμένο να παραδώσει τα σκήπτρα. Από την άλλη πλευρά, το MTV Music διαθέτει μια τεράστια αποθήκη υλικού, η ελεύθερη διάθεση του οποίου θα χαροποιήσει ιδιαίτερα τους απανταχού μουσικόφιλους.

 

Ανακτήθηκε από: www.e-pcmag.gr

Σχετικό link:  http://www.e-pcmag.gr/modules/news/article.php?storyid=4742

Ημερομηνία ανάκτησης: 29/10/2008



Θα πρέπει να είστε συνδεδεμένος για να υποβάλλετε σχόλιο.

Αφήστε μια απάντηση

  • Ημερολόγιο καταχώρησης άρθρων

    Απρίλιος 2024
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930  
  • Αρχεία

  • Ετικέτες

  • Αποποίηση ευθυνών

    Οι πληροφορίες που παρατίθενται στο τρέχων blog προέρχονται από ψηφιακό υλικό που βρίσκεται διαθέσιμο στο χώρο του διαδικτύου.