Δωρεάν σερφάρισμα στο γρήγορο Ίντερνετ από πλατείες, λιμάνια, σταθμούς των υπεραστικών λεωφορείων, των τρένων και του Μετρό, ακόμα και από τα πιο μικρά αεροδρόμια, θα μπορούν να έχουν από τον ερχόμενο χρόνο οι χρήστες του Διαδικτύου σε όποιο σημείο της χώρας κι αν βρίσκονται.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να διαθέτουν οι χρήστες κατάλληλους φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές (laptop) και κινητά τηλέφωνα που επιτρέπουν την πρόσβαση στο Ίντερνετ μέσω Wi-Fi (σημεία ασύρματης πρόσβασης).

Το επιτυχημένο πείραμα της δωρεάν πρόσβασης στο Ίντερνετ από τα τρία Wi-Fi της Πλατείας Συντάγματος, του Θησείου και της Πλατείας Κοτζιά εξαπλώνεται σε ολόκληρη την Ελλάδα- στόχος είναι πλέον να δημιουργηθούν συνολικά περίπου 5.000 σημεία Wi-Fi!

Πρόκειται για καινούργιο πρόγραμμα, που θα αρχίσει να υλοποιείται μέσα στο 2009 από το υπουργείο Μεταφορών.

Όπως αποκαλύπτουν σήμερα «ΤΑ ΝΕΑ», τα τρία Wi-Fi που λειτουργούν στο κέντρο της Αθήνας εδώ και περίπου δύο χρόνια και είναι ιδιαίτερα δημοφιλή για τη νεολαία και τους τουρίστες παρατείνουν τη λειτουργία τους για άλλον έναν χρόνο (ώς τον Δεκέμβριο του 2009).

Όσον αφορά το πρόγραμμα για την εγκατάσταση και λειτουργία των 5.000 καινούργιων Wi-Fi σε όλη τη χώρα, προβλέπεται να υλοποιηθεί από τα υπουργεία Μεταφορών και Επικοινωνιών, και Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

ΑΛΛΟΝ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ

Τα τρία Wi-Fi που λειτουργούν στο κέντρο της Αθήνας εδώ και περίπου δύο χρόνια παρατείνουν τη λειτουργία τους για άλλον έναν χρόνο

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Μεταφορών και Επικοινωνιών Γ. Αναστασόπουλο, «το πρόγραμμα αυτό θα καλύπτει σημεία δημόσιου ενδιαφέροντος σε ολόκληρη την Ελλάδα, όπως λιμάνια, αεροδρόμια, σιδηροδρομικούς σταθμούς, σταθμούς άλλων μέσων μαζικής μεταφοράς αλλά και πλατείες, χώρους συνάθροισης πολιτών, κ.λπ.». Ανοιχτό για όλους
Η πρόσβαση στο Ίντερνετ θα είναι «public access», δηλαδή ανοιχτή- διαθέσιμη για όλους τους πολίτες, ενώ το όλο πρόγραμμα ανάπτυξης και εγκατάστασης του απαραίτητου εξοπλισμού θα χρηματοδοτηθεί από το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ) και εθνικούς πόρους. Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε περίπου 3,25 εκατ. ευρώ.

 

Ανακτήθηκε από: http://www.tanea.gr/
Σχετικό link: http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4489677Θα πρέπει να είστε συνδεδεμένος για να υποβάλλετε σχόλιο.

Αφήστε μια απάντηση

 • Ημερολόγιο καταχώρησης άρθρων

  Απρίλιος 2024
  Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  2930  
 • Αρχεία

 • Ετικέτες

 • Αποποίηση ευθυνών

  Οι πληροφορίες που παρατίθενται στο τρέχων blog προέρχονται από ψηφιακό υλικό που βρίσκεται διαθέσιμο στο χώρο του διαδικτύου.