Σε σαπουνόπερα έχει εξελιχθεί το μέλλον της επιτυχημένης σειράς κινουμένων σχεδίων «The Simpsons». Κι αυτό γιατί, ενώ τη μία μέρα ακούγεται και γράφεται παντού ότι η σειρά κατεβάζει ρολά, την επόμενη μέρα διαψεύδεται. Η αλήθεια, λοιπόν, είναι κάπου στη μέση.

Οι ηθοποιοί δέχτηκαν τελικά μείωση κατά 30% κι έτσι η διάσημη σειρά θα συνεχίζει να προβάλλεται

Οι ηθοποιοί δέχτηκαν τελικά μείωση κατά 30% κι έτσι η διάσημη σειρά θα συνεχίζει να προβάλλεται.

Νέες συμφωνίες-συμβόλαια προσπαθούσαν να κλείσουν οι υπεύθυνοι παραγωγής της σειράς με τους ηθοποιούς που δανείζουν τις φωνές τους στους ήρωες του σίριαλ, ζητώντας τους να μειώσουν τους μισθούς τους κατά 45%, επειδή η εταιρεία αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα. Οι ηθοποιοί δεν δέχτηκαν κι άρχισαν οι διαβουλεύσεις με ρίσκο η σειρά να μη βγει στον τηλεοπτικό αέρα.

Χρειάστηκε να μεσολαβήσουν αρκετές μέρες για να δημοσιευθεί η επόμενη ανακοίνωση, η οποία ανέφερε ότι τελικά βρέθηκε λύση, ανάμεσα στις δύο πλευρές, με τους ηθοποιούς να δέχονται να μειώσουν τα έσοδά τους κατά 30%. Ετσι, οι Simpsons θα συνέχισουν να προβάλλονται, με τον 25ο κύκλο να ξεκινάει την επόμενη σεζόν στην αμερικανική τηλεόραση.

Τους «Simpsons» δημιούργησε ο Ματ Γκρέινιγκ για το τηλεοπτικό κανάλι της Fox, ενώ στην Ελλάδα προβλήθηκε από το Μακεδονία TV. Οι «Simpsons» προβλήθηκαν για πρώτη φορά το 1989 και είναι από τις μακροβιότερες σειρές κινουμένων σχεδίων στην ιστορία της τηλεόρασης, ενώ πρόσφατα αναδείχτηκε σε μακροβιότερη τηλεοπτική σειρά σε ώρα υψηλής τηλεθέασης της αμερικανικής τηλεόρασης. Εχουν μεταδοθεί 559 επεισόδια, ενώ τον 2007 οι ήρωες της σειράς ζωντάνεψαν για χάρη του κινηματογραφόφιλου κοινού, με την ταινία να κάνει εισπράξεις 527 εκατ. δολαρίων παγκοσμίως.

25 ΕΜΜΥ

Εχει βραβευθεί με 25 ΕΜΜΥ, 22 Ανι κι ένα Πιμπόντι και το 2000 η οικογένεια «Simpsons» απέκτησε το δικό της αστέρι στο Hollywood Walk of Fame. Για όσους δεν γνωρίζουν, η σειρά περιγράφει με σατιρικό τρόπο τη ζωή μια τυπικής αμερικανικής οικογένειας, την οποία αποτελούν ο Χόμερ ή αλλιώς Ομηρος, η Μαρτζ, ο Μπαρτ, η Λίσα και η Μάγκι. Τα σενάρια, εκτός από το χιούμορ, έχουν και πολλές δόσεις σάτιρας της αμερικανικής και γενικά της σύγχρονης κοινωνίας, με κριτική σε πολλά επίπεδα. Θέματα, όπως η ομοφοβία, ο αλκοολισμός, ο εθνικισμός, μέχρι και η συμπεριφορά του προέδρου Μπους, έχουν περάσει από επεισόδια της σειράς. Διάδοχοι της σειράς μπορούν να θεωρηθούν σειρές όπως το Σάουθ Παρκ, Family Guy και το Futurama.

http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=10/10/2011&id=316805



Θα πρέπει να είστε συνδεδεμένος για να υποβάλλετε σχόλιο.

Αφήστε μια απάντηση

  • Ημερολόγιο καταχώρησης άρθρων

    Απρίλιος 2024
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930  
  • Αρχεία

  • Ετικέτες

  • Αποποίηση ευθυνών

    Οι πληροφορίες που παρατίθενται στο τρέχων blog προέρχονται από ψηφιακό υλικό που βρίσκεται διαθέσιμο στο χώρο του διαδικτύου.