Μαρ 10
11
Ανακάλυψαν ιό που πολεμά τον καρκίνο του προστάτη
ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ | 11 Μαρτίου, 2010 | Γράψτε σχόλιο
ΕΝΑΝ ΙΟ που με την κατάλληλη «προπόνηση» μπορεί να καταπολεμήσει τον καρκίνο του προστάτη ανακάλυψαν Καναδοί επιστήμονες. Διοχέτευσαν με ένεση αυτόν το ιό σε έξι εθελοντές ασθενείς και διαπίστωσαν ότι σε μικρό χρονικό διάστημα σκότωσε τα καρκινικά κύτταρα χωρίς να προκαλέσει βλάβες σε άλλα όργανα.
Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας δρ Ντον Μόρις από το Πανεπιστήμιο της Αλμπέρτα, πρόκειται για έναν αδενοειδή ιό, αρκετά διαδεδομένο, που όμως δεν προκαλεί σημαντικά προβλήματα στον ανθρώπινο οργανισμό. Όποιος προσβληθεί από αυτόν μπορεί να παρουσιάσει διάρροια και μικροενοχλήσεις στο αναπνευστικό σύστημα.
Το πείραμα
Οι επιστήμονες που ανακάλυψαν τις αντικαρκινικές του ιδιότητες τον διοχέτευσαν σε ασθενείς που βρίσκονταν σε πρόωρο στάδιο καρκίνου του προστάτη. Ύστερα από τρεις εβδομάδες, αφαίρεσαν τους όγκους από τους έξι ασθενείςστο πλαίσιο της συνήθους πρακτικής για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου καρκίνου- και τους εξέτασαν λεπτομερώς. Διαπίστωσαν ότι ο ιός είχε στο μεταξύ εξολοθρεύσει όλα τα καρκινικά κύτταρα στον ιστό του προστάτη και είχε αφήσει ανέπαφα τα άλλα μέρη του ιστού που δεν είχαν πρόβλημα. Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν προχθές στην επιθεώρηση «Cancer Research» και οι ειδικοί ευελπιστούν ότι ο ιός αυτός μπορεί να φανεί το ίδιο αποτελεσματικός στην αντιμετώπιση και άλλων καρκίνων όπως του μαστού, της μήτρας, του παγκρέατος, του εγκεφάλου. Ωστόσο, οι κλινικές δοκιμές πρέπει να συνεχιστούν.
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4564603&ct=2

Αφήστε μια απάντηση
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.