Οι καρτουνίστικες φιγούρες τους, σαν κινέζικο προϊόν, και ο ήχος τους με επιρροές από dub, hip hop, alternative rock, electronic και pop μουσική, είναι η συνταγή της επιτυχίας των Gorillaz soundsystem που έρχονται στο γήπεδο Τάε Κβον Ντο απόψε.
Μπήκαν στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες ως το πιο επιτυχημένο εικονικό συγκρότημα, καθώς το ντεμπούτο-άλμπουμ τους το 2001 πούλησε πάνω από επτά εκατομμύρια αντίτυπα.

Και το 2006 βγήκαν στη σκηνή της τελετής των βραβείων Γκράμι με μια… εικονική Μαντόνα.

Είναι οι Βρετανοί Gorillaz soundsystem που έρχονται στο γήπεδο Τάε Κβον Ντο απόψε για ένα οπτικοακουστικό σόου, μόλις δύο ημέρες πριν από την επίσημη παγκόσμια κυκλοφορία του νέου άλμπουμ τους με τίτλο «Ρlastic beach». Στα 80 λεπτά που θα διαρκέσει, το κοινό θα ακούσει τις επιτυχίες των Gorillaz ανακατεμένες με beats από το νέο άλμπουμ αλλά και Gorillaz remixes. Η ιδέα της δημιουργίας της μπάντας αυτής, με την οποία συνεργάζονται κατά καιρούς διάφοροι καλλιτέχνες, ανήκει στον Ντέιμον Άλμπαρν των Βlur και στον δημιουργό του κόμικς «Τank Girl», Τζέιμι Χιούλετ. Ένα πρωινό παρακολουθούσαν, στο σπίτι όπου συγκατοικούσαν, το μουσικό κανάλι ΜΤV. Όπως έχουν πει, διαπίστωσαν «ότι δεν υπάρχει τίποτα ουσιαστικό πια» και θέλησαν να δημιουργήσουν ένα διαφορετικό συγκρότημα με εικονικούς καλλιτέχνες: 2D (τραγουδιστής), Μurdoc Νiccals (μπασίστας), Νoodle (κιθαρίστας, τραγουδιστής), Russel (ντράμερ). Στην Αθήνα, πίσω από τις τρεις πελώριες οθόνες όπου θα πρωταγωνιστούν τα καρτούν, θα βρίσκονται οι Dj Κofi, Remi, Ρauly. Μαζί τους θα εμφανιστούν οι Βέλγοι Glimmers, ο dj Kavinsky και οι Έλληνες Cyanna. Εισιτήριο: 8 ευρώ.

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4563725&ct=4Θα πρέπει να είστε συνδεδεμένος για να υποβάλλετε σχόλιο.

Αφήστε μια απάντηση