Την αναστολή λειτουργίας 7 Τμημάτων ΤΕΙ, που είχε ιδρύσει η προηγούμενη κυβέρνηση και επρόκειτο να δεχθούν φοιτητές από το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος, αποφάσισε χθες η υπουργός Παιδείας.
Ταυτόχρονα, 6 Πανεπιστημιακά Τμήματα και ακόμα ένα Τμήμα ΤΕΙ που θα λειτουργούσαν τα επόμενα χρόνια βρίσκονται στον αέρα, λόγω έλλειψης υποδομών και προσωπικού…

Η λειτουργία των Τμημάτων αυτών σε διάφορες πόλεις της περιφέρειας είχε αποφασιστεί από τον προηγούμενο υπουργό Παιδείας κ. Άρη Σπηλιωτόπουλο χωρίς στρατηγικό σχεδιασμό και στη συνέχεια δεν έγινε τίποτα προκειμένου να αποκτήσουν τις αναγκαίες υποδομές και να προσληφθούν καθηγητές ώστε να υποδεχθούν τους πρώτους φοιτητές. Το ίδιο συνέβη και στην περίπτωση όγδοου Τμήματος ΤΕΙ, που όμως είχε προγραμματιστεί να λειτουργήσει από το μεθεπόμενο έτος (2011-2012), ενώ ανάλογη κατάσταση επικρατεί και σε 6 νέα Πανεπιστημιακά Τμήματα, τα οποία η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου ίδρυσε μόνο στα χαρτιά.

Η κ. Άννα Διαμαντοπούλου ενημέρωσε χθες τη Βουλή, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ότι για πρώτη φορά φέτος δεν θα υπάρξει κανένα νέο Τμήμα στα Μηχανογραφικά Δελτία που θα δημοσιοποιηθούν το επόμενο διάστημα. «Δεν θα ανοίξει κανένα νέο Τμήμα, όπως γίνεται εδώ και πάρα πολλά χρόνια, όπου κάθε χρόνο ανακοινώνουμε νέα Τμήματα στα ΤΕΙ και στα Πανεπιστήμια χωρίς να έχουν καθηγητές, χωρίς να υπάρχουν συγγράμματα, χωρίς να υπάρχουν προγράμματα σπουδών και οι φοιτητές περιμένουν επί χρόνια τους καθηγητές να έρθουν» είπε χαρακτηριστικά, ενώ άφησε και αιχμές για τις αποφάσεις του προκατόχου της, οι οποίες δεν εξυπηρετούσαν κάποιον στρατηγικό σχεδιασμό με στόχο την αριστεία και την ικανοποίηση πραγματικών αναγκών των φοιτητών και της εκπαίδευσης, αλλά ελήφθησαν με πελατειακούς υπολογισμούς. «Στο εξής, καμία απόφαση δεν θα παίρνεται με πολιτικά κριτήρια, για να ικανοποιηθούν οποιουδήποτε άλλου είδους προτεραιότητες από την ποιότητα της εκπαίδευσης. Πρώτα ο φοιτητής και μετά ο δήμαρχος ή οι τοπικοί παράγοντες» είπε η κ. Διαμαντοπούλου.

ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Δεν έγινε το παραμικρό για υποδομές και προσλήψεις καθηγητών

Απεργούν οι δάσκαλοι

ΝΕΟ ΜΠΛΑΚΑΟΥΤ στην εκπαίδευση αναμένεται στις 24 Φεβρουαρίου, καθώς οι δάσκαλοι αποφάσισαν χθες να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία μαζί με την ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ, ενώ απειλούν για κλιμάκωση κινητοποιήσεων μέσα στον Μάρτιο. Αντίστοιχες αποφάσεις αναμένεται να λάβουν τις επόμενες ημέρες και οι υπόλοιπες ομοσπονδίες εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων του δημόσιου τομέα, ενώ απόφαση για συμμετοχή στην απεργία έλαβαν ήδη και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί με σύνθημα «οι άνθρωποι και οι ανάγκες τους πάνω από τις αγορές».

Στο μεταξύ, με λουκέτο διαρκείας κατά την έναρξη του εαρινού εξαμήνου απειλούν τα ΤΕΙ, ζητώντας την άμεση κατοχύρωση επαγγελματικών δικαιωμάτων για 24 ειδικότητές τους, η οποία εκκρεμεί εδώ και πολλά χρόνια. Χθες οι πρόεδροι των ΤΕΙ συναντήθηκαν με τον υφυπουργό Παιδείας κ. Ι. Πανάρετο, ο οποίος υποσχέθηκε ότι το ζήτημα θα επιλυθεί, αλλά δεν δεσμεύτηκε σε χρονοδιάγραμμα. Οι πρόεδροι των ΤΕΙ θα αποφασίσουν για τη στάση που θα κρατήσουν τις επόμενες ημέρες.

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4560181&ct=1Θα πρέπει να είστε συνδεδεμένος για να υποβάλλετε σχόλιο.

Αφήστε μια απάντηση