Τα ΜΡ3 players κυκλοφορούν σε δεκάδες παραλλαγές, χρώματα, σχήματα, μεγέθη, και έχουν διαφορετικές δυνατότητες. Για να διαλέξετε ένα, πρέπει να ξέρετε πού θα το χρησιμοποιείτε περισσότερο. Γι΄ αυτόν τον λόγο, αρκετοί διαλέγουν δύο μηχανήματα για διαφορετική χρήση.

Κάποια από τα players είναι καλύτερα για το γυμναστήριο ή οποιαδήποτε μορφή άθλησης. Άλλα είναι κατάλληλα για καθημερινή χρήση στα μέσα συγκοινωνίας ή στο αυτοκίνητό σας, όταν οδηγείτε στη δουλειά.

Για όσους αθλούνται
Αν το θέλετε για γυμναστική, χρειάζεστε ένα μοντέλο μικρό στο μέγεθος, που το χειρίζεστε εύκολα με το ένα χέρι. Επιλέξτε οπωσδήποτε ένα με flash drive αντί για σκληρό δίσκο, γιατί αντέχουν περισσότερο στους κραδασμούς. Θα χρειαστείτε κάποιο με κλιπ που μπαίνει στη ζώνη ή πιάνεται στα ρούχα, αλλιώς μπορείτε να το φορέσετε στο μπράτσο σας με την κατάλληλη θήκη. Ακόμα, σημαντικό ρόλο παίζουν τα ακουστικά, αφού πρέπει να διαλέξετε ένα σετ που να στέκεται στη θέση του και να αντέχει στον ιδρώτα.

Για τον δρόμο ή το ταξίδι
Αν, πάλι, τα χρησιμοποιείτε περισσότερο στις καθημερινές σας μετακινήσεις, χρειάζεστε μεγαλύτερη χωρητικότητα. Για το αυτοκίνητο, προτιμήστε ένα player με σκληρό δίσκο και φροντίστε να συνδέεται με το ηχοσύστημά σας. Αν μπαίνετε σε τρένα ή συχνάζετε σε θορυβώδεις δρόμους, απαραίτητα είναι τα ακουστικά που μειώνουν τους εξωτερικούς θορύβους ή τουλάχιστον αυτά που μπαίνουν στο εσωτερικό του αυτιού, αντί για τις κλασικές «ψείρες». Το ίδιο ισχύει και για ταξίδια με αεροπλάνο. Σε μακρινά ταξίδια, θυμηθείτε να πάρετε μαζί σας ένα φορητό σύστημα ηχείων για το δωμάτιο του ξενοδοχείου.

Τα τελευταία χρόνια, πολλοί χρησιμοποιούν τα ΜΡ3 player για να ακούσουν ηχητικά βιβλία (audiobooks). Σε αυτήν την περίπτωση πρέπει να προσέξετε αν το ΜΡ3 player είναι συμβατό με ηλεκτρονικά καταστήματα όπως τα iΤunes και Αudible. com, καθώς επίσης να διαθέτει τη δυνατότητα σελιδοδείκτη για να «θυμάται» σε ποιο σημείο σταματήσατε την ακρόαση.

Άλλες λειτουργίες
Άλλες λειτουργίες που ίσως σας ενδιαφέρουν, είναι η δυνατότητα ηχογράφησης φωνής ή μουσικής από βινύλια, κασέτες και CD, την οποία έχουν αρκετά μοντέλα, καθώς και η μεταφορά αρχείων με τη μετατροπή του player σε σκληρό δίσκο. Τέλος, η προβολή βίντεο και φωτογραφιών είναι ένας ακόμα παράγοντας που ενδεχομένως παίξει ρόλο στην επιλογή σας.

Φυσικά, το πιο σημαντικό από όλα είναι η ποιότητα του ήχου, η οποία όμως δεν εξαρτάται μόνο από το μοντέλο αλλά και από την ποιότητα των μουσικών αρχείων και των ακουστικών.

Οι τιμές των ΜΡ3 players μπορεί να φτάσουν και τα 250 ευρώ.

Τips

Τα μοντέλα που παρουσιάζουμε ανήκουν στην οικονομική κατηγορία και κοστίζουν από 20 έως 70 ευρώ

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4558030&ct=3



Θα πρέπει να είστε συνδεδεμένος για να υποβάλλετε σχόλιο.

Αφήστε μια απάντηση

  • Ημερολόγιο καταχώρησης άρθρων

    Σεπτέμβριος 2024
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
     1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    30  
  • Αρχεία

  • Ετικέτες

  • Αποποίηση ευθυνών

    Οι πληροφορίες που παρατίθενται στο τρέχων blog προέρχονται από ψηφιακό υλικό που βρίσκεται διαθέσιμο στο χώρο του διαδικτύου.