Πυροσβέστες παρακολουθούν από  μακριά πυρκαγιά στο ενσταντανέ  του Καμίλο Νόλλα
Ένα ταξί λίγο προτού πατήσει ένα καρπούζι στην άσφαλτο. Κορίτσια που παίζουν με τα κινητά τους και αγόρια που ποζάρουν κάνοντας γκριμάτσες ύστερα από μερικά κοκτέιλ. Γυναικείες γόβες και ανθρώπινες σκιές.

Καθημερινές στιγμές έντεκα μηνών- από τον Μάιο του 2007 έως τον Απρίλιο του 2008- που ο φωτογραφικός φακός συνέλαβε στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, τη Σκόπελο και το Άγιον Όρος, το Παρίσι και τη Ζυρίχη. Εικόνες που συνδυάζουν την επαγγελματική εμπειρία του Καμίλο Νόλλα και τον ερασιτεχνισμό της κάμερας του κινητού τηλεφώνου. Και οι οποίες χώρεσαν σε ένα λεύκωμα τσέπης υπό τον τίτλο «Μobile Journal» (Εκδ. Καστανιώτη).

«Η επιλογή του κινητού ήταν σωτήρια», λέει ο Καμίλο Νόλλας. «Η ελευθερία κινήσεων που μου προσέφερε υπερτερούσε της έλλειψης τεχνικών δυνατοτήτων.

Όταν στόχευα σε ανθρώπους, δεν αντιδρούσαν αρνητικά, επειδή με θεωρούσαν ερασιτέχνη. Πάντως, όσο κοιτούσα μέσα από το κινητό τόσο έβλεπα».

Πέρα όμως από τις φωτογραφίες το μικρό λεύκωμα περιλαμβάνει τόσο ένα κείμενο του συγγραφέα Κώστα Κατσουλάρη- από τη συνεργασία με τον οποίο ξεκίνησαν τα πρώτα καρέ για αφορμή το βιβλίο «Μικροί Δακτύλιοι»- ένα κείμενο προβληματισμού περί φωτογραφίας του Θανάση Μουτσόπουλου, αλλά και έναν χαιρετισμό του δήμαρχου Πειραιά Παναγιώτη Φασούλα, που στήριξε τον θεσμό Shoot it – φεστιβάλ που φιλοδοξεί να δώσει κίνητρο στους νέους να εκφραστούν μέσω του φωτογραφικού φακού του κινητού τους.

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4553454&ct=4



Θα πρέπει να είστε συνδεδεμένος για να υποβάλλετε σχόλιο.

Αφήστε μια απάντηση

  • Ημερολόγιο καταχώρησης άρθρων

    Απρίλιος 2024
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930  
  • Αρχεία

  • Ετικέτες

  • Αποποίηση ευθυνών

    Οι πληροφορίες που παρατίθενται στο τρέχων blog προέρχονται από ψηφιακό υλικό που βρίσκεται διαθέσιμο στο χώρο του διαδικτύου.