Δεκ 09
21
Θα ξαναγίνει «η δίκη των έξι»
ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ | 21 Δεκεμβρίου, 2009 | Γράψτε σχόλιο
![]()
Υπέρ της επανάληψης της «δίκης των έξι» τάχθηκε η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, κάνοντας δεκτή εισήγηση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αθαν.Κονταξή.
Συγκεκριμένα, ο κ. Κονταξής έχει υποστηρίξει ότι εσφαλμένα παραπέμφθηκε η υπόθεση από το Ποινικό Τμήμα στην Ολομέλεια, λόγω της διαφοράς μιας ψήφου.Κατά συνέπεια αναβιώνει η απόφαση του Ποινικού Τμήματος και η «δίκη των έξι» θα επαναληφθεί, ενώ αναμένεται να οριστεί η ημερομηνία της δίκης.
Σημειώνεται ότι το αίτημα για την επανάληψη της δίκης το υπέβαλε ο Μ. Πρωτοπαπαδάκης, εγγονός του εκτελεσθέντος πρώην πρωθυπουργού Πέτρου Πρωτοπαπαδάκη.
Το αίτημα αφορούσε την αναψηλάφηση της δίκης πέντε κορυφαίων πολιτικών και ενός αρχιστράτηγου, που καταδικάστηκαν για έσχατη προδοσία και εκτελέστηκαν ως υπεύθυνοι της μικρασιατικής καταστροφής.
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4551975&ct=1

Αφήστε μια απάντηση
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.