Ενημερωτικές ημερίδες σε Ηράκλειο-Αγιο Νικόλαο

Τα σχολεία της Ευρώπης έχουν πλέον τη δυνατότητα να αδελφοποιηθούν? ηλεκτρονικά μέσω του προγράμματος eTwinning.

Το eTwinning είναι μία δράση στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος eLearning, που έχει ως στόχο την προώθηση συνεργασιών όπου τουλάχιστον δύο σχολεία από τουλάχιστον δύο Ευρωπαϊκές χώρες χρησιμοποιούν τις ΤΠΕ για να φέρουν εις πέρας μαζί μία παιδαγωγική δραστηριότητα.

Αυτό μπορεί να γίνει σε πολλά επίπεδα: μία ανταλλαγή μεταξύ δύο εκπαιδευτικών, δύο ομάδων εκπαιδευτικών-μαθητών ή τμήματα θεμάτων, δύο βιβλιοθηκάριων ή δύο διευθυντών. Η συνεργασία μπορεί να συμπεριλαμβάνει ένα μεγάλο φάσμα θεμάτων, όπως διδακτέα ύλη ή ακόμα και θέματα σχετικά με την επαγγελματική ανάπτυξη. Περισσότερες πληροφορίες για την δράση eTwinning μπορείτε να βρείτε στους δικτυακούς τόπους http://www.etwinning.gr και http://www.etwinning.net/

Oι προωθητές e-twinning

Οι προωθητές e-twinning είναι ένα σώμα μη αμειβόμενων εκπαιδευτικών με μεγάλη εμπειρία στην υλοποίηση έργων e-twinning σκοπός των οποίων είναι η διευκόλυνση των εκπαιδευτικών στην υλοποίηση μια συνεργασίας ς e-twinning.

Για τους νομούς Ηρακλείου & Λασιθίου ως προωθητής έχει οριστεί ο καθηγητής Πληροφορικής του Γενικού Λυκείου Αγίας Βαρβάρας, κ. Παπαδάκης Σταμάτης (τηλ. 6972764917, e-mail: stpapadakis@sch.gr)

Επίσης το χρονικό διάστημα 18 & 19 Δεκεμβρίου 2008 θα λάβουν χώρα στο Ηράκλειο και στον Άγιο Νικόλαο αντίστοιχα ενημερωτικές ημερίδες eTwinning με στόχο την αρτιότερη ενημέρωση των εκπαιδευτικών σχετικά με τη δράση και τα οφέλη της στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να υποβάλουν συμμετοχή στην ημερίδα της αρεσκείας τους ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: http://etwinning.sch.gr/events.php, επιλέγοντας την αντίστοιχη ελληνική περιφέρεια και το workshop της προτίμησής τους.



Θα πρέπει να είστε συνδεδεμένος για να υποβάλλετε σχόλιο.

Αφήστε μια απάντηση

  • Ημερολόγιο καταχώρησης άρθρων

    Απρίλιος 2024
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930  
  • Αρχεία

  • Ετικέτες

  • Αποποίηση ευθυνών

    Οι πληροφορίες που παρατίθενται στο τρέχων blog προέρχονται από ψηφιακό υλικό που βρίσκεται διαθέσιμο στο χώρο του διαδικτύου.