Νοέ 09
4
Διακοπές στο διάστημα
ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ | 4 Νοεμβρίου, 2009 | Γράψτε σχόλιο
Διακοπές στο διάστημα υπόσχεται ότι θα προσφέρει το πρώτο διαστημικό ξενοδοχείο που θα είναι έτοιμο μέχρι το 2012. Αρκεί φυσικά να το αντέχει η… τσέπη σας.
Το πακέτο του ταξιδιού που περιλαμβάνει τριήμερη διαμονή και μία βδομάδα εκπαίδευσης σε τροπικό νησί κοστίζει (μόλις) 3 εκατ. ευρώ.
Ωστόσο για όσους το ποσό αυτό είναι διαθέσιμο το ταξίδι… μάλλον αξίζει το κόστος. Κατά τη διάρκεια της διαμονής τους, οι φιλοξενούμενοι του διαστήματος θα δουν 14 φορές την ανατολή του ήλιου και θα κάνουν το γύρο του κόσμου κάθε 80 λεπτά, δηλαδή συνολικά περίπου 54 φορές. Ακόμη θα φορούν ειδικές στολές με σκράτς ώστε να μπορούν να κινούνται στα δωμάτιά τους κολλώντας στους τοίχους.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Galactic Suite, Xavier Claramunt, πρώην μηχανικός αεροδιαστημικών σκαφών, δήλωσε ότι το πρόγραμμα αυτό θα δώσει το προβάδισμα στην εταιρία του, σε μία νεογέννητη βιομηχανία με τεράστιο μέλλον μπροστά της καθώς τα διαστημικά ταξίδια θα γίνουν κάτι το συνηθισμένος.
“Είναι απόλυτα φυσιολογικό να υπολογίζετε ότι τα παιδιά σας, πιθανότατα σε 15 χρόνια θα περνούν τα Σαββατοκύριακα στο διάστημα”, πρόσθεσε.
Η Galactic Suite, που ξεκίνησε το 2007, ευελπιστεί ότι το πρόγραμμα θα ξεκινήσει μέχρι το 2012 ακολουθώντας την τροχιά της γης σε απόσταση 450 χλμ, ταξιδεύοντας με 30.000 χλμ. την ώρα. Το κάθε ταξίδι θα αποτελείται από τέσσερις επιβάτες και δύο πιλότους αστροναύτες.
Περισσότεροι από 200 ανθρώπους έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους να ταξιδέψουν και τουλάχιστον 43 άνθρωποι έχουν ήδη κλείσει θέση.
http://www.enet.gr/?i=news.el.episthmh-texnologia&id=98037

Αφήστε μια απάντηση
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.