Έπειτα από αιώνες ξανθιάς τυραννίας ήρθε η ώρα της απελευθέρωσης. Το ξανθό μαλλί δεν είναι πια της μόδας και απόδειξη η μεταμόρφωση της Σκάρλετ Γιόχανσον και άλλων θηλυκών αστέρων του Χόλιγουντ. Επιτέλους οι καστανές μπορούν να αισθανθούν ανακουφισμένες. Το μοντέλο της γυναίκας-Μπάρμπι φτάνει στο τέλος του.
Η φυσική παρακμή της ξανθιάς τυραννίας είχε ανακοινωθεί από τους επιστήμονες πριν από μερικά χρόνια, οι οποίοι υποστήριξαν ότι η σταδιακή εξαφάνιση ενός γονιδίου θα οδηγούσε και στην εξαφάνιση ολόκληρου του «είδους» τούς επόμενους δύο αιώνες με μερικά δείγματα, σπάνια και σχεδόν μουσειακά, να παραμένουν μόνο στη Φινλανδία. Στη συνέχεια η μελέτη αποδείχτηκε επιστημονικά αβάσιμη και αναθεωρήθηκε. Οι ξανθές δεν πρόκειται να εξαφανιστούν από τον πλανήτη. Τα γεγονότα μαρτυρούν, όμως, ότι δεν είναι πλέον το αγαπημένο μοντέλο των γυναικών – τουλάχιστον για κάποιες διάσημες.

Στο Χόλιγουντ. Η Σκάρλετ Γιόχανσον, η Κάμερον Ντίαζ, η Σαρλίζ Θερόν, η Τζένιφερ Λόπεζ και η Χίλαρι Νταφ σκούρυναν τα μαλλιά τους, δίνοντας το σύνθημα για την αλλαγή. Για να καταλήξει κανείς στο ίδιο συμπέρασμα, θα αρκούσε μια ματιά στις φωτογραφίες των πρώτων κυριών από τη Σύνοδο Κορυφής του G8 που πραγματοποιήθηκε πριν από δέκα ημέρες στην Ιταλία. Το σκούρο κυριαρχούσε και αυτό δεν οφειλόταν μόνο στη Μισέλ Ομπάμα. Η σύζυγος του Βρετανού πρωθυπουργού Γκόρντον Μπράουν, η Καναδή Λόριν Τέσκεϊ Χάρπερ, ακόμη και η Σουηδή Φιλίπα Χόλμπεργκ Ρέινφελντ είναι όλες τους καστανές, για να μη θυμηθεί κανείς την πίστη της Κάρλας Μπρούνι στο συγκεκριμένο χρώμα μαλλιών.

Στη Γαλλία το ζήτημα απέκτησε μια κοινωνιολογική διάσταση, η οποία συνοψίζεται στη φράση «πες μου τι παρουσιάστριες έχεις και θα σου πω τι είδους τηλεοπτικό δίκτυο είσαι» και απ΄ όπου δεν λείπει το στοιχείο της έκπληξης. Όπως έγραψε ο γαλλικός Τύπος, το δίκτυο ΤF1 προτιμά τις ξανθές γιατί απευθύνεται σε ένα πιο οικογενειακό κοινό, ενώ το κανάλι Μ6 τις μελαχρινές γιατί είναι πιο πικάντικες. Οι μελαχρινές πιο πικάντικες από τις ξανθές; Περίπου σαν να γύρισε ο κόσμος ανάποδα. Αν επικρατήσει οριστικά αυτή η αντίληψη, οι ξανθές ακτιβίστριες θα υποχρεωθούν σύντομα να διευρύνουν την ατζέντα τους: πριν από δύο χρόνια οι πιο μαχητικές από αυτές είχαν συγκεντρωθεί στο Νίτσχνι Νόβγκοροντ, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ρωσίας, για να διατρανώσουν σε μια παρέλαση περηφάνιας ότι δεν είναι χαζές όπως θέλουν τα ανέκδοτα και ότι κανένας δεν έχει δικαίωμα να τις προσβάλει. Τώρα πρέπει να αποδείξουν ότι παραμένουν σέξι, θελκτικές και πικάντικες, όπως θέλει πλέον τις μελαχρινές ο γαλλικός Τύπος. Κι ακόμη ότι οι «άλλες» δεν τα καταφέρνουν καλύτερα στη δουλειά, το χρήμα και τον έρωτα, όπως υποστήριξε τον περασμένο χρόνο μια έρευνα των εταιριών καλλυντικών Schwarzkopf και Ηenkel. «Οι ξανθές δεν λαμβάνονται σοβαρά υπόψη όπως οι καστανές τόσο στον χώρο της εργασίας όσο και εκτός», εξηγούσε η επιστημονική ομάδα που πραγματοποίησε την έρευνα. Λύση υπάρχει και μάλιστα δοκιμασμένη, σημειώνει η εφημερίδα «La Repubblica»: «Οι ξανθές μπορούν να καταφύγουν για πρώτη φορά στη βαφή, κάτι που καστανές και μελαχρινές φαίνεται ότι θα ξεχάσουν. Γιατί το μοντέλο Μπάρμπι τελειώνει».

Η Μέριλιν, η Ωραία Ελένη και ο… Πράκτωρ 007

Είναι σαν να τέλειωσε η εποχή όχι μόνο της Μέριλιν Μονρόε, της Μπριζίτ Μπαρντό και της Κατρίν Ντενέβ, αλλά ακόμη και της Ωραίας Ελένης τουλάχιστον έτσι όπως την περιγράφει ο Όμηρος και την υποδύθηκε στον κινηματογράφο η Ντάιαν Κρούγκερ στην «Τροία».

Ο Τζέιμς Μποντ, πάντως, προτιμoύσε ανέκαθεν τις μελαχρινές και με τη βούλα της στατιστικής επιστήμης. Επιστημονική ομάδα από το Πανεπιστήμιο του Κλίβελαντ στις Ηνωμένες Πολιτείες εξέτασε 20 ταινίες του Βρετανού πράκτορα από τη δεκαετία του 1970 κι έπειτα βάζοντας στο μικροσκόπιο την κώμη 195 συντρόφων του 007. Το αποτέλεσμα της μέτρησης; το 27% ήταν ξανθές, το 40% μελαχρινές, το 19% καστανές και το 9% κοκκινομάλλες. Από μια άποψη, ο θρυλικός πράκτορας εκτός από γυναικοκατακτητής ήταν και πρωτοπόρος.

 

Ανακτήθηκε από: http://www.tanea.gr



Θα πρέπει να είστε συνδεδεμένος για να υποβάλλετε σχόλιο.

Αφήστε μια απάντηση

  • Ημερολόγιο καταχώρησης άρθρων

    Απρίλιος 2024
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930  
  • Αρχεία

  • Ετικέτες

  • Αποποίηση ευθυνών

    Οι πληροφορίες που παρατίθενται στο τρέχων blog προέρχονται από ψηφιακό υλικό που βρίσκεται διαθέσιμο στο χώρο του διαδικτύου.