Ακόμη και πυγμαχία. Πολλοί  παίκτες του Wii τραυματίζονται  πάνω στον ενθουσιασμό τους,  παίζοντας απορροφημένοι κάποιο βιντεογκέιμ

ΤΟ ΝΑ ΠΕΙκανείς ότι οι τραυματισμοί από το Wii έχουν γίνει επιδημία θα ήταν υπερβολικό. Ωστόσο πολλαπλασιάζονται παράλληλα με τη διάδοση του δημοφιλούς αυτού συστήματος βιντεοπαιχνιδιών της Νintendo. Και πολλοί μιλούν πλέον για μια… «Νintendoνίτιδα».

Συνεντεύξεις με ορθοπεδικούς και αθλιάτρους δείχνουν πως οι σοβαροί τραυματισμοί είναι λίγοι, ωστόσο είναι σαφές ότι ασθενείς όλων των ηλικιών διαμαρτύρονται για πόνους και πρηξίματα που σχετίζονται με τη χρήση- μάλλον την υπερβολική χρήση- του Wii. Η Νintendo, η οποία παρουσίασε το Wii τον Νοέμβριο 2006, πούλησε πέρυσι στις ΗΠΑ περισσότερα από 10 εκατομμύρια τέτοια συστήματα βιντεοπαιχνιδιών. Καταναλωτές που απέφευγαν άλλοτε τα βιντεοπαιγνίδια επειδή ήταν καθιστικά έτρεξαν να αγοράσουν το Wii, το οποίο σηκώνει τους χρήστες από τον καναπέ χάρη σ΄ ένα ασύρματο τηλεχειριστήριο που κρατάς στο χέρι και κάνεις μ΄ αυτό τις κινήσεις που χρειάζονται σε παιχνίδια όπως το τένις, η πυγμαχία και το μπόουλινγκ. Για μερικούς γονείς, ακόμη και για μερικούς παππούδες, τα παιχνίδια αυτά είναι ένας τρόπος για να συνδεθούν με τα παιδιά. Το γεγονός ότι παράλληλα ασκούνται και λίγο είναι ένα επιπλέον πλεονέκτημα.

«Η ιδέα ότι κάνει τους ανθρώπους να κινούνται είναι σπουδαία», λέει ο δρ Μπράιαν Χάλπερν, αθλίατρος στο Νοσοκομείο Ειδικής Χειρουργικής του Μανχάταν. «Αυτό που δεν είναι σπουδαίο είναι το γεγονός ότι μπορεί να παρασυρθείς και ότι πιέζεις υπερβολικά σημεία του σώματός σου, τα οποία δεν έχεις ασκήσει για πολύ καιρό, αν όχι ποτέ».

Ο δρ Χάλπερν λέει πως έχει ασχοληθεί με δύο τύπους τραυμάτων: διαστρέμματα σε γόνατα και αστραγάλους και προβλήματα καταπόνησης από πολύωρο παιχνίδι. Ένα κοινό πρόβλημα που προκύπτει είναι ότι οι παίκτες συνειδητοποιούν πως δεν χρειάζεται να κάνουν ολόκληρη την κίνηση- αρκεί ένα σπάσιμο του καρπού για να επιστρέψεις ένα σερβίς στο τένις ή να κάνεις ένα στράικ στο μπόουλινγκ. Και, όπως επισημαίνουν πολλοί γιατροί, αυτή ακριβώς η συγκέντρωση της δύναμης στους μύες του πήχυ, είναι η κίνηση που προκαλεί την οδυνηρή φλεγμονή του αγκώνα στους επαγγελματίες τενίστες.

 

Ανακτήθηκε από: http://www.tanea.gr



Θα πρέπει να είστε συνδεδεμένος για να υποβάλλετε σχόλιο.

Αφήστε μια απάντηση

  • Ημερολόγιο καταχώρησης άρθρων

    Απρίλιος 2024
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930  
  • Αρχεία

  • Ετικέτες

  • Αποποίηση ευθυνών

    Οι πληροφορίες που παρατίθενται στο τρέχων blog προέρχονται από ψηφιακό υλικό που βρίσκεται διαθέσιμο στο χώρο του διαδικτύου.