Οι δεκάδες φωτογραφικές μηχανές κόμπακτ που κυκλοφορούν πλέον στην αγορά διαφημίζουν η καθεμία ποικίλες λειτουργίες με τίτλους που εντυπωσιάζουν. Όμως, σημαντικό δεν είναι μόνο τι μπορεί να κάνει ένα μοντέλο, αλλά και αν μπορεί κανείς να βρει τα σωστά κουμπιά για να εκμεταλλευτεί όλα τα πλεονεκτήματά του.

Συγκεκριμένα, κάθε μηχανή έχει κάποιες επιλογές ήδη ρυθμισμένες στο μενού, ώστε να επιτυγχάνει την καλύτερη δυνατή φωτογράφιση σε μέσες συνθήκες. Παράλληλα, διαθέτει και μία σειρά από διαφορετικές επιλογές για να ικανοποιήσει όλες τις ανάγκες και να καλύψει όλες τις δυνατές παραμέτρους. Όταν τη δοκιμάζετε λοιπόν, καλό είναι να δείτε κατά πόσον είναι εύκολο να βρείτε όλα αυτές τις λειτουργίες στο μενού της. Να προσέξετε, δηλαδή, πόσο «φιλικό προς τον χρήστη» και άμεσα προσβάσιμο είναι το μενού. Γιατί αν δεν είναι, δεν υπάρχει περίπτωση να αξιοποιήσετε την πληθώρα των επιλογών.

Αργή και πολύπλοκη
Τα σημερινά μοντέλα διαθέτουν τη δυνατότητα αναγνώρισης προσώπων, που σημαίνει ότι όταν ο φακός βλέπει το πρόσωπο καδραρισμένο, τραβάει αυτόματα τη φωτογραφία. Κάτι αντίστοιχο κάνει με το χαμόγελο του ανθρώπου που φωτογραφίζεται, καθώς και ανάλογα με το αν έχει κλειστά τα μάτια του. Σαν ιδέα ακούγεται εξαιρετική, όμως όλα αυτά μπορεί να κάνουν τη λειτουργία της μηχανής πιο αργή και πολύπλοκη. Υπάρχει, μάλιστα, ο φόβος να χάσετε καλές εικόνες, επειδή το μηχάνημα περιμένει τις κατάλληλες συνθήκες που του έχετε υποδείξει. ΙSΟ και megapixels
Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να προσέξετε είναι ο αριθμός ΙSΟ της μηχανής. Αυτός υποδεικνύει την ευαισθησία της στο φως. Όσο πιο ψηλός είναι, άνω του 800, τόσο σας επιτρέπει να φωτογραφίζετε σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού χωρίς φλας. Ταυτόχρονα, όμως, μειώνει την ποιότητα της φωτογραφίας.

Τα megapixels, δηλαδή η ποσότητα των δεδομένων που μπορεί να συγκρατήσει η μηχανή σε μία φωτογραφία, είναι ένα ακόμα κριτήριο- για πολλούς το πιο βασικό. Το νούμερό τους συνεχώς αυξάνεται, αλλά πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι με 7,1 megapixels είστε απόλυτα καλυμμένοι για μέγεθος Α4.

Τips

Οι τιμές των μοντέλων που παρουσιάζουμε σήμερα κυμαίνονται από 150 έως 270 ευρώ

 Ανακτήθηκε από: http://www.tanea.gr



Θα πρέπει να είστε συνδεδεμένος για να υποβάλλετε σχόλιο.

Αφήστε μια απάντηση

  • Ημερολόγιο καταχώρησης άρθρων

    Μάρτιος 2024
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
     123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031
  • Αρχεία

  • Ετικέτες

  • Αποποίηση ευθυνών

    Οι πληροφορίες που παρατίθενται στο τρέχων blog προέρχονται από ψηφιακό υλικό που βρίσκεται διαθέσιμο στο χώρο του διαδικτύου.