Καθώς η ανάγκη για πληροφόρηση αυξάνεται σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, το wikipedia project του εμπνευστή Jimmy Wales, εξελίσσεται!   Έχει απλοποιηθεί αρκετά ο τρόπος με τον οποίο παίρνουμε την πληροφόρηση, αφού δίνει την δυνατότητα σε οποιονδήποτε να προσθέσει ή να επεξεργαστεί άρθρα! Συνεχίζοντας στο επόμενο επίπεδο υπάρχουν κάποια εργαλεία αρκετά εύκολα στην χρήση που κάνουν πιο ουσιαστική και αποτελεσματική την πληροφόρηση που αντλείται από την ανοιχτή αυτή εγκυκλοπαίδεια.

 

 

Wikirank: μια υπηρεσία όπου γίνεται ανάλυση των δημοφιλέστερων θεμάτων σύμφωνα με τα δεδομένα που βρίσκονται στον server της σελίδας. Wikipedia roll: Ένας δυναμικός τρόπος αναζήτησης άρθρων. Παρουσιάζονται εικονικά τα άρθρα μέσα από ένα timeline βασισμένα σε topics των οποίων οι πληροφορίες εμφανίζονται σε ένα box στο αριστερό μέρος της οθόνης. Wikirage: Δυνατότητα tracking για τα άρθρα του wikipedia τα οποία έχουν γίνει edit περισσότερες φορές. Συγκεκριμένα εμφανίζονται οι 30 top σελίδες που έχουν γίνει edit την τελευταία ώρα, 6 ώρες, ημέρα ή μήνα. Gollum: ένας φιλικός στο χρήστη browser μέσα από τον οποίο γρήγορα και εύκολα δίνεται πρόσβαση στο wikipedia σε όλες σχεδόν τις γλώσσες (περίπου 32), επίσης υπάρχει η δυνατότητα στο χρήστη μέσα από κάποια χαρακτηριστικά για custom εργασία. Googlepedia: Ένα extension του firefox, που επιτρέπει την συγχώνευση σχετικών με την αναζήτηση άρθρων στα αποτελέσματα του google.

 

Στην επίσημη τοποθεσία μπορεί να βρει κανείς πληθώρα εργαλείων, υπηρεσιών καθώς και tutorials όλα χωρισμένα ανάλογα με το αντικείμενο και τους τομείς που αντιπροσωπεύουν το καθένα. Όλα δείχνουν ότι η πληροφόρηση κυρίως για τους info-junkies περνάει πλέον σε νέα επίπεδα!

Ανακτήθηκε από: http://www.zero.gr



Θα πρέπει να είστε συνδεδεμένος για να υποβάλλετε σχόλιο.

Αφήστε μια απάντηση

  • Ημερολόγιο καταχώρησης άρθρων

    Απρίλιος 2024
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930  
  • Αρχεία

  • Ετικέτες

  • Αποποίηση ευθυνών

    Οι πληροφορίες που παρατίθενται στο τρέχων blog προέρχονται από ψηφιακό υλικό που βρίσκεται διαθέσιμο στο χώρο του διαδικτύου.